Családireceptkönyv.hu

Csőben sült csirkemell


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg csirkemell
1 nagy fej brokkoli
20 dkg trappista sajt
1 nagy pohár tejföl - 375 ml
1-1 gerezd fokhagyma
1 ág friss rozmaring
só, frissen őrölt bors
vaj a tál kikenéséhez

Elkészítés:


A húst tisztítsd meg, kockázd fel, sózd be, és egy tálban tedd félre. A brokkolit szedd rózsáira, majd enyhén sós vízben főzd félpuhára. Amíg a brokkoli fő, egy serpenyőben vékony olajon pirítsd meg a húsokat, amikor megfordítottad mindet, akkor reszeld rájuk az egyik fokhagymát, és szórd meg őket a rozmaringgal.
A sajtot reszeld le, majd keverd el a tejföllel, és reszeld hozzájuk a másik fokhagymát. Ha mindennel kész vagy, a sütőt melegítsd elő 200 fokra.
Végy elő egy tűzálló tálat, vajazd ki, az aljára halmozd a húsdarabokat, rájuk a brokkolit, majd az egészet locsold meg a fokhagymás-sajtos tejföllel. Told be a sütőbe, és pirítsd aranybarnára, ez alig negyed órát vesz majd igénybe.

Csőben sült csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szezámmagos kínai csirke
Szezámmagos kínai csirke

A megtisztított csirkemellet felkockázzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat: lisztet, keményítőt, sót, tojást, olajat, sütőport és a vizet. Ezekből az alapanyagokból sűrű mass...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Baconos Csirketekercs
Baconos Csirketekercs

Elkészítése: A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Baconos-gombás csirketekercs, ropogós husi, krémes l
Baconos-gombás csirketekercs, ropogós husi, krémes l

A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felszele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk