4 egész csirkecomb
20 dkg szárazkolbász
1 fej vöröshagyma
40 dkg hámozott paradicsom
1 nagy piros kaliforniai paprika
20 dkg szemezett kukorica
1 dl száraz vörösbor
1 kis csokor petrezselyem
só
frissen őrölt bors
olívaolaj
Az apróra kockázott hagymát olívaolajon megdinszteljük, beletesszük a felkockázott paprikát, ezzel is pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a vörösbort. Összeforraljuk, megsózzuk, megborsozzuk, elkeverjük benne a leszemezett kukoricát, a vágott petrezselymet. Hőálló cseréptálba helyezzük az alsó és felső részre szétvágott, besózott csirkecombokat és a felkarikázott kolbászt. Köré szedjük a paradicsomos keveréket. Alufóliával lefedjük a tálat, és 220 fokon 1 órán át sütjük, majd fólia nélkül 10-15 perc alatt megpirítjuk.
A csirkemelleket középen szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel. A paprikák két végét levágjuk, eltávolítjuk a magokat. A sajtot négy darabra...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A darált húst jól összekeverjük a zsemlével, a tojással, a zsemlemorzsával, a zsírral, a zúzott fokhagymával és a sóval, borssal. 2. Beletöltjük a nyakbőrbe, beledugjuk a ti...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzósz: Egy kis lábasban melegítsük össze a mézet, a szójaszószt, a zúzott fokhagymát. Közben egy kis tálban keverjük ki a keményítőt a vízzel. Mikor forr a mézes szójaszósz, kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tészta hozzávalóit úgy, hogy elég kemény tésztát kapjunk, majd betesszük a hűtőbe pihenni. Eközben kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rátesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű