menu

Családireceptkönyv.hu

Spanyol csirkecomb


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 egész csirkecomb
20 dkg szárazkolbász
1 fej vöröshagyma
40 dkg hámozott paradicsom
1 nagy piros kaliforniai paprika
20 dkg szemezett kukorica
1 dl száraz vörösbor
1 kis csokor petrezselyem

frissen őrölt bors
olívaolaj

Elkészítés:


Az apróra kockázott hagymát olívaolajon megdinszteljük, beletesszük a felkockázott paprikát, ezzel is pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a vörösbort. Összeforraljuk, megsózzuk, megborsozzuk, elkeverjük benne a leszemezett kukoricát, a vágott petrezselymet. Hőálló cseréptálba helyezzük az alsó és felső részre szétvágott, besózott csirkecombokat és a felkarikázott kolbászt. Köré szedjük a paradicsomos keveréket. Alufóliával lefedjük a tálat, és 220 fokon 1 órán át sütjük, majd fólia nélkül 10-15 perc alatt megpirítjuk.

Spanyol csirkecomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Baconos, BBQ csirkemell
Baconos, BBQ csirkemell

A csirkemelleket középen szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel. A paprikák két végét levágjuk, eltávolítjuk a magokat. A sajtot négy darabra...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Pulykamell - Töltött pulyka nyakbőr
Pulykamell - Töltött pulyka nyakbőr

1. A darált húst jól összekeverjük a zsemlével, a tojással, a zsemlemorzsával, a zsírral, a zúzott fokhagymával és a sóval, borssal. 2. Beletöltjük a nyakbőrbe, beledugjuk a ti...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fűszeres csirkemell mézes szószban
Fűszeres csirkemell mézes szószban

Szósz: Egy kis lábasban melegítsük össze a mézet, a szójaszószt, a zúzott fokhagymát. Közben egy kis tálban keverjük ki a keményítőt a vízzel. Mikor forr a mézes szójaszósz, kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Húsos batyú
Húsos batyú

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit úgy, hogy elég kemény tésztát kapjunk, majd betesszük a hűtőbe pihenni. Eközben kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rátesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk