- ízlés szerint MAGGI Ízvarázs ételízesítő - sok zöldséggel
- 1 kg csirkemell
- 2 dl tejszín
- 1 dl tej
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál méz
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál liszt
A mézet forraljuk fel egy serpenyőben, majd adjunk hozzá 1-2 evőkanál mustárt és ezzel a keverékkel öntsük nyakon az előzetesen pár deka vajon fehéredésig sütött és MAGGI Ízvarázs ételízesítővel megszórt csirkefalatokat.
A mártásban főzzük teljesen puhára a húst, végül tejben keverjük el a tejszínt és egy kevés lisztet, majd sűrítsük be vele kicsit a húsos mártást.
1. A húst ketté vágjuk (ha nagyobbak a darabok), beleforgatjuk a lisztbe, majd a tojásba, végül az ementáli és füstölt sajt keverékébe. 2. Egy hőálló tálba rendezzük a húst. (A...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkecombokat alaposan megtisztítom, a bőréről eltávolítom a tokokat és a szőröket. Ezt utóbbit a gázrózsánál leperzselem, alaposan megmosom. A tisztítás után fűszerezem mindké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat kicsit sózzuk, és mindegyiket egy fél szelet baconbe tekerjük. Egy tepsit olajjal megkenünk, ráhelyezzük a húsokat és füstölt szalonna darabokat dugdosunk közéjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa krumplit meghámozom, és lehetőleg egyforma karikákra vagdalom. Beteszem a tepsibe, megszórom ételízesítővel és összeforgatom. Erre pakolom a befűszerezett csirkecomb darabokat,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű