- ízlés szerint MAGGI Ízvarázs ételízesítő - sok zöldséggel
- 1 kg csirkemell
- 2 dl tejszín
- 1 dl tej
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál méz
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál liszt
A mézet forraljuk fel egy serpenyőben, majd adjunk hozzá 1-2 evőkanál mustárt és ezzel a keverékkel öntsük nyakon az előzetesen pár deka vajon fehéredésig sütött és MAGGI Ízvarázs ételízesítővel megszórt csirkefalatokat.
A mártásban főzzük teljesen puhára a húst, végül tejben keverjük el a tejszínt és egy kevés lisztet, majd sűrítsük be vele kicsit a húsos mártást.
A májat leöblítjük, lecsepegtetjük, eltávolítjuk az inakat és a hártyákat. A hagymákat és a fokhagymát megtisztítjuk, a nagyobbik hagymát vékony karikákra, a közepeset vastagabb ge...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKínai édes csípős csirke falatkák elkészítése első lépése a csirkemellet kisebb szeletekre, csíkokra vágjuk, sózzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet csíkokra vágjuk. A formát kibéleljük a baconnel. Összekeverjük a csirkemell kivételével a hozzávalókat, megkóstoljuk, hogy elég sós e. (lehet kicsit sósabbra csináln...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA narancsot kifilézzük, a darabokat egy kancsóba tesszük, hozzáadjuk még egy narancs levét, egy fél erős paprikát, fokhagymát, gyömbért, valamilyen chiliszószt vagy chilipelyhet, e...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű