2 bögre apró kockára vágott alma
2 bögre magozott meggy
1/2 bögre apróra vágott dió
3/4 bögre kristálycukor
2 bögre finomliszt
1/2 bögre étolaj
4 tojás
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
A méréshez használt bögre mérete 2,5 dl. A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. Ezután a többi hozzávalókat is hozzáadjuk, majd a masszát egy 20 × 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 175°C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a cukrot is belekavarjuk. A diót, a szódabikarbónát és a lisztet összekavarjuk, a habhoz adjuk. Sütőpapírral bélelt 35/45 cm-es tepsibe simí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint betesszük egy tálba (amit egy nagy fazék tetejébe is tudunk majd tenni), egy tálcára tesszük a babapiskótákat, és a rummal vagy rumaromával lelocsoljuk. Kis tálban a t...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: Az élesztőt a cukorral és a tejjel felfuttatom, a lisztbe beleteszem az 1 kanál sót, és a maradék langyos tejjel sima kelt tésztát dagasztok. A tálból kiöntve 8 kis cip...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk langyos tejjel,és a hozzávalókat alaposan kidagasszuk. 1 órát keljen. 4 fele osztom,és minden cipót is kb 7-8 fele osztom.A túrót cukorral,van.cukorral i...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Közepes