1 egész csirke, 1 kg só, 1 vöröshagyma, 1 citrom, 3 evőkanál olívaolaj, 1 ág rozmaring
A csirkét tisztítsd meg alaposan. A vöröshagymát pucold meg, szeleteld fel, a citromot mosd meg, karikázd fel. A rozmaringággal együtt tedd őket a csirke hasüregébe. Egy sütőtálat vagy tepsit kenj ki zsírral, és szórj bele fél kiló sót. Rakd bele a húst, és minden oldalát kend be alaposan olívaolajjal, majd mehet rá még fél kiló só jó vastagon, egyenletesen elosztva. Önts rá kevés vizet, és fedd le fóliával.
Rakd a csirkét 180 fokra előmelegített sütőbe, és bő egy óra alatt süsd meg. Időközönként forgasd meg és locsold meg a húst. Ha már késznek látod, szúrd meg az egyik combot, és ha tiszta lé folyik ki belőle, tulajdonképpen kész. Vedd le a fóliát, és magasabb hőmérsékleten, tíz perc alatt pirítsd meg. Ha sokkal tovább hagyod magas hőfokon sülni, a hús kiszárad.
A csirkemellet kicsontozzuk, és kb 5 cm-es darabokra vágjuk. 3 ek olajon megpirítjuk a bacont. A tejfölt összekeverjük a megpirított bacon kockákkal, a vékonyra vágott lilahagymá...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű1. A hagymát megtisztítjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott húst és pár percig pirítjuk, majd felöntjük egy kevés vízzel, hogy ne égjen oda. 2. A parad...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát nagyon apróra vágom, és a gombát is feldarabolom. Kicsit félreteszem. A csirkemellet fél tenyérnyi darabokra vágom, besózom, és a lisztbe forgatom. Egy nagyobb serpenyőb...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűNégy darab, átlagos méretekkel rendelkező csirkemellfilét felvágunk háromszor két centis, szabályos téglatestekre. Megforgatjuk őket 3 evőkanál lisztben. Egy kiváló teflonbevonatt...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű