Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás, tejszínes csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg csirkemell
4-5 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
5 dkg vaj
liszt

bors
pirosparika

Elkészítés:


A csirkemellet besóztam, borsoztam, kicsit félreraktam.
Megpucoltam a fokhagymát, és felszeleteltem vékonyan. A hússzeleteket megforgattam paprikás lisztben. A vajat felolvasztottam, és hirtelen kisütöttem a hússzeleteket. Kiszedtem és a visszamaradt zsiradékon megkapattam a fokhagymát, ráöntöttem fél deci vizet, és visszatettem bele az elősütött hússzeleteket, majd felöntöttem 2 dl tejszínnel.
Fedő alatt pároltam, amíg a hús meg nem puhult, és a tejszínes szaft besűrűsödött.

Köretnek mézes-csilis répát, és kukoricás rizs adtam hozzá.

Fokhagymás, tejszínes csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Straganoff csirkemáj (Sóbors)
Straganoff csirkemáj (Sóbors)

A májat tisztítsuk meg. A gombát vágjuk szeletekre, a megpucolt vöröshagymát finomra. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben. Tegyük bele a májakat, majd pirítsuk barnára mindkét old...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csípős csirke
Csípős csirke

A felkockázott füstölt szalonnát megdinszteljük, rátesszük a kockára vágott hagymát a csíkokra vágott csirke mellet. Megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sót, a borsot, a pirospapriká...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ALICA
Csípős pirított csirkemáj, sült krumpli és sült hagy
Csípős pirított csirkemáj, sült krumpli és sült hagy

A csirkemájat jól megmosom megtisztítom és szűrőbe teszem, hogy jól lecsepegjen. A hagymát vékony karikára, a szalonnát apró kockára vágom, a paprika magházát eltávolítom és felkar...

Elkészítési idő: 30 PERC
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes ragu
Tejszínes ragu

Az apróra vágott vöröshagymát zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra felkockázott húst,fűszerezzük és fehéredésig pirítjuk. Kevés vízzel felöntjük, mikor már ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk