60 dkg csirkemell
4-5 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
5 dkg vaj
liszt
só
bors
pirosparika
A csirkemellet besóztam, borsoztam, kicsit félreraktam.
Megpucoltam a fokhagymát, és felszeleteltem vékonyan. A hússzeleteket megforgattam paprikás lisztben. A vajat felolvasztottam, és hirtelen kisütöttem a hússzeleteket. Kiszedtem és a visszamaradt zsiradékon megkapattam a fokhagymát, ráöntöttem fél deci vizet, és visszatettem bele az elősütött hússzeleteket, majd felöntöttem 2 dl tejszínnel.
Fedő alatt pároltam, amíg a hús meg nem puhult, és a tejszínes szaft besűrűsödött.
Köretnek mézes-csilis répát, és kukoricás rizs adtam hozzá.
A joghurtot kikeverjük a hozzávalókkal. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A 4 szelet csirkemell steaket jól megsózzuk, borsozzuk, egy tepsibe fektetjük, majd rákan...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA feldarabolt hagymát, a meghámozott fokhagymagerezdeket és a kisebb darabokra vágott gyömbért aprítógépbe tesszük, és egészen finomra, szinte pépesre aprítjuk. Serpenyőben felmele...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A sütőt előmelegítjük 200ºC-ra. 2. A csirke hasüregét sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a fokhagyma gerezdeket és a kakukkfüvet. 3. Sütőtálba helyezett rácsra fektetjük, a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A húst nagyobb csíkokra vágjuk, óvatosan átkenjük a fokhagymával, majd megsózzuk. 2. A tojást, a lisztet és a joghurtot csomómentesre keverjük. 3. Ha túl sűrű a tészta,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz