1 csirkemell filé
2 tojás
só
(én egy pici cukrot is tettem bele)
liszt
2 dl víz
1 ek olaj
további fűszerek ízlés szerint
A csirkemell kivételével az összes hozzávalót összekeverjük. A lisztet kisebb adagokban adjuk hozzá és amikor egy közepesen sűrű palacsinta tésztát kapunk, akkor készen is vagyunk vele.
Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk, erre öntjük a palacsinta tésztát és beletesszük a csirkemellet.
A tetejére alufóliát teszünk és 180 fokon elkezdjük sütni. Amikor a csirkefiléket látjuk, hogy fehér, akkor levesszük az alufóliát és még addig hagyom sülni, amíg egy kis színt nem kap a tészta.
A pulykamellet a hentessel vágassuk fel úgy, hogy ki tudjuk teríteni egy nagy téglalappá, anélkül, hogy kilyukadna. Ha elég ügyesek vagyunk, mi magunk is megtehetjük. A kb. másfél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát felkockázom, és megpirítom a zsíron. Később hozzáadom a nagyobb kockára vágott vörös és lila hagymát. Megpárolom, beleteszem az áttört fokhagymát és a csíkokra vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sótésztához keverjük össze a kétféle sót és a lisztet, a fehérjét és 1 dl vizet. Gyúrjuk össze, majd takarjuk le fóliával, és tegyük a hűtőbe 1 órára. A megtisztított húst vágjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemell filét vékony, nagyobb szeletekre vágom. Serpenyőben, olívaolajon sózom, borsozom, majd fehéredésig sütöm. Hozzáadom a zöldborsót, paradicsompürét, saláta hag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű