Családireceptkönyv.hu

Mustáros gombás csirkemell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
50 dkg csirkemell
3 evőkanál mustár
csipet tárkony
1 evőkanál liszt
1 pohár tejföl
2 dl olaj
apróra vágott petrezselyem

bors

Elkészítés:


A gombát felszeleteljük. Az olaj felén megpirítjuk, először 3-4 percig fedő alatt puhítjuk (időnként megkeverjük), majd a fedőt levéve rendszeres keverés mellett pirosra sütjük és félretesszük.
A vöröshagymát megpucoljuk, apró darabokra vágjuk. Egy másik serpenyőben az olaj másik felén aranybarnára sütjük, és hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet. Gyakori kevergetés mellett fedő alatt megpuhítjuk a húst, hozzákeverjük a mustárt, a tárkonyt, a petrezselymet, a sót, a borsot, a megpirított gombát, és az egészet összefőzzük (ha szükséges, kicsi vizet tehetünk alá). Egy kis edényben a tejfölös-lisztes habarást elkészítjük, és hozzákeverjük, besűrítjük vele az egészet.

Mustáros gombás csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Fokhagymás joghurtos csirkemell
Fokhagymás joghurtos csirkemell

A joghurthoz hozzáadjuk a fűszereket és a fokhagymanyomón áttört fokhagymákat. Az összekockázott csirkemellet belekeverjük és állni hagyjuk egy órát, majd kevés olajon serpenyőben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkecomb - Tartáros csirkecomb
Csirkecomb - Tartáros csirkecomb

1. A tartármártáshoz a hozzávalókat összekeverjük. 2. A megpucolt és megmosott csirkecombokat sózzuk, majd beletesszük a tartárba, összeforgatjuk és egy éjszakára a hűtőbe tessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsolt
Joghurtban pácolt csirkemell
Joghurtban pácolt csirkemell

A páchoz összekeverjük a hozzávalókat, majd a csirkemell szeleteket bepácoljuk. Ez minimum 2-3 óra, de lehet egy éjszaka is. Pácolás után serpenyőben pirosra sütjük a húst. Í...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Férfias csirke
Férfias csirke

1. A csirkealkatrészeket megmossuk, megpucoljuk, levét lecsepegtetjük. A mellett 8 darabra vágjuk, hogy jól átsüljön. 2. A húsokat minden oldalukon befűszerezzük sóval, borssal, f...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk