1 kg csirkemell filé
1 csapott kk só
0,5 kk őrölt bors
Bundához:
2 közepes tojás
125 g krémsajt
0,5 dl olaj
1 nagy csipet só
300 g liszt
2,8 dl tej
Sütéshez:
7 dl olaj
Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.
A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli.
A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj.
Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.
Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Érdemes több adagban kisütni és a közben lecsöpögő tésztabuborékokat kihalászni az olajból, hogy ne ragadjon rá a következő adag husira.
Kínálhatjuk különböző mártogatósokkal, például kapros-krémsajtos mártogatóssal, de a kisült falatkákat megcsorgathatjuk kevés mézzel és megszórhatjuk némi szezámmaggal is.
1. A csirkemelleket szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, egy picit állni hagyjuk, majd kiklopfoljuk. 2. A húsokat beleforgatjuk először a lisztbe, a tojásba, majd pedig a resz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellet kisebb darabokra vágjuk és baconbe tekerjük. Néhány csepp olívaolajon pár percig fedő alatt pároljuk, majd a fedőt levéve ropogós pirosra sütjük. Ezalatt elkészítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és a zöldpaprikával együtt kisebb kockákra vágjuk, illetve felkarikázzuk. 2. A paradicsomot és a hagymát meghámozzuk, apróra felkocká...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz