menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkefalatkák


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg csont és bőr nélküli csirkehús (csirke felső comb és csirkemell)
1 kis dobozos (kb. 1,5 dl) natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
fél mokkáskanál só
zsemlemorzsa a bundázáshoz
2-3 evőkanál étolaj a sütéshez

Elkészítés:


A húst kisebb darabokra vágjuk, majd erős nejlonzacskóba szórjuk. A joghurtot összekeverjük a reszelt fokhagymával és a sóval. A húsra öntjük, lezárjuk a zacskót (legegyszerűbb, ha kötünk rá egy csomót), és alaposan "megmasszírozzuk", hogy a joghurt mindenütt bevonja a húsdarabokat. Ezután az egészet betesszük legalább egy órára, de még jobb, ha egy éjszakára a hűtőbe.
A bepácolt húst kivesszük a joghurtból. (Nem kell letörölni róla a pácot.) Megforgatjuk zsemlemorzsában.
Ezután a bepanírozott húst vékonyan kiolajozott tepsibe rakosgatjuk. A tetejét meghintjük olajjal. (Érdemes egy olajszórót venni. Nagyon hasznos. Ebben az esetben is remekül elosztható vele az étolaj a húson úgy, hogy mindenüvé jusson.) Ezután lazán befedjük a tepsit alufóliával, és negyed órára 200 fokos sütőbe tesszük. A negyed óra leteltével a húsdarabokat megfordítjuk, és még visszatesszük tíz percre. Ezután levesszük az alufóliát és öt-tíz perc alatt, megpirítjuk az ételt.

Trükkök, tippek, praktikák:


A húst természetesen panírozhatjuk lerázogatva róla a joghurt nagy részét hagyományos módon lisztbe, tojásba, morzsába, és kisüthetjük bő olajban is.

Csirkefalatkák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krémsajtos bundában sült csirkefalatok recept
Krémsajtos bundában sült csirkefalatok recept

Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hideg hústál
Hideg hústál

A tekert hús töltelékének hozzávalóit alaposan összekeverjük, beletöltjük a szeletekbe, szorosan egymás mellé rakjuk egy serpenyőbe. Zsiradékban forgatva szép pirosra sütjük. A c...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar HÚSOS TACO HÁZI TORTILLÁBÓL
HÚSOS TACO HÁZI TORTILLÁBÓL

A tortilla hozzávalóit egy tálban összekeverjük, és teflonos, vagy kerámia bevonatú serpenyőben 6-8 lapocskát sütünk belőle, úgy mint ha palacsintát sütnénk. Én nem használok a süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszos rántott csirkemell
Kókuszos rántott csirkemell

A megtisztított csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk és előkészítjük a többi hozzávalót. A hússzeleteket lisztbe, majd tojásba és végül kókuszreszelékbe forgatjuk. Oldalanként...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk