menu

Családireceptkönyv.hu

Sült csirkecomb


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 db csirkecomb
1 közepes fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
3 ek. olaj
só, bors
1 tk. pirospaprika

Elkészítés:


A csirkecombokat megmosom, megszárítom, majd sózom, borsozom. Egy mély serpenyőbe öntöm az olajat, bőrös részükkel felfelé egymás mellé sorakoztatom a combokat. Közéjük dugom a megpucolt, és félbe vágott hagymát. Az egészet felöntöm annyi meleg vízzel, ami nagyjából a combok feléig ér, beleszórom a pirospaprikát és erős lángon felforralom. Amikor felforrt, közepesre állítom a tűz erősségét, és fedő alatt sülni hagyom a húst. Bő 35 perc után villával átfordítom a combokat, így az eddig felül lévő részük is jobban puhul majd. További 10 percet hagyom fedő alatt rotyogni a combokat, majd ezt követően leveszem a fedőt, és jó 30 perc alatt zsírjára sütöm a húst. Közben megpucolom a fokhagymát.
A sütés utolsó percében még egyszer megfordítom a combokat, így a már megpirult bőrös oldaluk kerül felülre. Fokhagymanyomó segítségével rájuk passzírozom a fokhagymákat, majd meglocsolom őket a húszsírral. Ekkor már el is zárom a lángot, mert nem szeretném megégetni a fokhagymákat. (Aki nem szereti az erős fokhagyma-ízt, az dobja a gerezdeket a főzővízbe. Így az aromájuk belefő a húsba, de nem érződik az ízén.) A fent megadott sütési idő nem törvényszerű, a combok méretétől függ. Villával tudjuk ellenőrizni, hogy mikor vagyunk készen.

Sült csirkecomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sült kacsa
Sült kacsa

A kacsát kívül-belül megsózom, borsozom, a belsejét megszórom majorannával, a mellén bevagdosom a bőrét, és beleteszem a négyfelé vágott, kicsumázott birsalmát. A tepsibe rácsra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Tepsis csirke
Tepsis csirke

A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetur...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Tejfölös-mustáros tepsis csirkemell
Csirkemell - Tejfölös-mustáros tepsis csirkemell

1. A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk (csak egy kicsit megütögetjük, nem kell nagyon vékonyra). 2. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. 3. A tojást villá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Narancsos sült kacsa
Narancsos sült kacsa

Tegnap besóztam, borsoztam, vadfűszer keverékkel megszórtam a húsokat. Rájuk facsartam a vérnarancs levét és a hűtőben várakoztak sorsukra. Előmelegítettem a sütőt 175 C fokra. A...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk