Hozzávalók 2-4 személyre
1 egész csirkemellfilé
a bundázáshoz:
18 dkg liszt
1 kávéskanál étkezési keményítő
1 tojás
1 evőkanál olaj
1 evőkanál sütőpor
1 kávéskanál só
1-1,5 dl víz
a mázhoz:
4 evőkanál ecet
4 evőkanál méz vagy cukor
4-6 evőkanál ketchup
csili
2-4 evőkanál szezámmag
a sütéshez: olaj
a körethez: főtt rizs
A máz hozzávalóit összekeverjük, felmelegítjük, pár percig forraljuk, majd félretesszük.
A „bunda” hozzávalóit összekeverjük. A vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy ne legyen folyós; a palacsintatésztánál jóval sűrűbb masszát kell kapnunk.
A húst felkockázzuk, a bundába mártjuk, és forró olajban, kisebb adagokban kisütjük. Papírtörlőre szedjük, kicsit lecsöpögtetjük, majd a mázba forgatjuk.
Főtt rizzsel tálaljuk. Remekül illik hozzá a csípős káposztasaláta is.
Csípős káposztasaláta
1 kisebb fejes káposzta
1 sárgarépa
3 dl víz
4 evőkanál ecet vagy almaecet
4 evőkanál cukor vagy nyírfacukor
1 kávéskanál só
2 evőkanál csípős paprikakrém
A csibemellet felkockázzuk . A tejfölt , a tojást , a sajtot , apróra vágott petrezselyemzöldjét és a lisztet egy tálba jól kikeverjük , ízesítjük és belekeverjük a csibemellet . Ő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfiléket megmossuk, és felszeleteljük, de ne túl vékonyra. A vastagabb filéket ketté vágjuk. (1 nagy csirkemellből legyen 6 szelet) Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancs héját lereszeljük, a levét kicsavarjuk. Ezeket elkeverjük a többi hozzávalóval. A combokat megmossuk, áttöröljük, egy fagyasztózacskóba helyezzük. Leöntjük a keverékkel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellet alaposan megmossuk és megszárítjuk. A csirkehúst felkockázzuk – próbáljuk minél kisebbre. A húst sózzuk és borsozzuk.Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást, a tej...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű