Hozzávalók 2-4 személyre
1 egész csirkemellfilé
a bundázáshoz:
18 dkg liszt
1 kávéskanál étkezési keményítő
1 tojás
1 evőkanál olaj
1 evőkanál sütőpor
1 kávéskanál só
1-1,5 dl víz
a mázhoz:
4 evőkanál ecet
4 evőkanál méz vagy cukor
4-6 evőkanál ketchup
csili
2-4 evőkanál szezámmag
a sütéshez: olaj
a körethez: főtt rizs
A máz hozzávalóit összekeverjük, felmelegítjük, pár percig forraljuk, majd félretesszük.
A „bunda” hozzávalóit összekeverjük. A vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy ne legyen folyós; a palacsintatésztánál jóval sűrűbb masszát kell kapnunk.
A húst felkockázzuk, a bundába mártjuk, és forró olajban, kisebb adagokban kisütjük. Papírtörlőre szedjük, kicsit lecsöpögtetjük, majd a mázba forgatjuk.
Főtt rizzsel tálaljuk. Remekül illik hozzá a csípős káposztasaláta is.
Csípős káposztasaláta
1 kisebb fejes káposzta
1 sárgarépa
3 dl víz
4 evőkanál ecet vagy almaecet
4 evőkanál cukor vagy nyírfacukor
1 kávéskanál só
2 evőkanál csípős paprikakrém
A húsokat nagyobb szeletekre osztjuk és ha szükséges, enyhén kiklopfoljuk. A húsok egyik oldalát vékonyan átkenjük a mustárral, majd lisztbe forgatjuk. A tojást felverjük, fűszerez...
Elkészítési idő: 30 percA pulykamell szeleteket megsózzuk, lisztbe mártjuk és a forró olajba téve szép pirosra megsütjük. Olajjal kikent tűzálló tálba egymás mellé fektetjük. A hús sütéséből visszamaradt...
Elkészítési idő:Szabo Irene Csirke vagy pulyka comb filé szeletbe vagy sertés tarja csont nélkül szeletekre -bekenni mustárral ,só,bors-- 1 db SONKA szelet pulyka,csirke mell, bármi PENNY--ből, mi...
Elkészítési idő: