menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkepaprikás házi galuskával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1nagy filézett csirkemell
- 6 db csirkecomb
- 2 fej vöröshagyma
- 1,5 dl tejföl
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 evőkanál liszt
- ételízesítő
- só, bors, kömény
- olaj a sütéshez

Elkészítés:


A hagymákat tisztítsuk meg, vágjuk apróra. Öntsünk olajat egy edénybe, és hevítsük fel, majd dobjuk rá az apróra vágott hagymát. Állandó kevergetés mellett pároljuk a hagymát üvegesre, kis lángon. Vegyük le a tűzről, és tegyünk rá sót, majd a pirospaprikát (mindenképp vegyük le a tűzről, nehogy a paprika a nagy melegtől megégjen és megkeseredjen), keverjük szépen el, hogy mindenütt felolvadjon az olajban a paprika, majd öntsük fel egy kis vízzel. Egy-két perc lassú forralás után tegyük bele a megmosott, összevágott csirkecombokat, majd a húsokat időnként forgatva, fedő nélkül pároljuk. Amikor a hús külseje megfehéredett, sózzuk, esetleg adhatunk hozzá őrölt borsot vagy őrölt köményt. Öntsük fel annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Forraljuk fel, kóstoljuk meg és szükség szerint ízesítsük sóval és ételízesítővel. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük puhára. Ha módunkban áll, gazdagíthatjuk kockára vágott zöldpaprikával és paradicsommal.
Ha kész, a combokat vegyük ki az edényből, és a szaftot sűrítsük tejfölös habarással. A lisztet keverjük simára kevés vízzel, adjuk hozzá a tejfölt, ezzel is keverjük simára, majd keverjünk hozzá egy-két kanálnyit a forró szaftból és folytonos kevergetés mellett öntsük vissza a léhez. Forraljuk jól ki, körülbelül 3-4 percig. Ha teljesen sima, bársonyos mártást szeretnénk, szűrjük át egy finom szitán egy másik edénybe (azért kell áttörnünk, hogy szép egyenletes sűrű szaftunk legyen, ne legyenek benne a hagyma, paprika vagy paradicsom darabok, sőt az esetleges habarás csomóktól is megszabadulhatunk így). Majd tegyük vissza a húsokat és melegítsük össze.

Trükkök, tippek, praktikák:


Galuska


Hozzávalók:
- 2tojás
- liszt
- víz
- só

Elkészítés:
Tészta állagúra keverjük. Forró vízbe szaggatjuk, amíg a víz tetejére fel nem jön.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Citromos- bazsalikomos bundában sült csirkemell
Citromos- bazsalikomos bundában sült csirkemell

A filékből egyforma szeleteket vágunk, besózzuk, a hűtőbe tesszûk. A kenyeret kicsire felkockázzuk, a sütőben alacsony hőmérsékleten kiszárítjuk. Ha kihűlt, kézzel kicsit összezúzz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Esterházy csirkeragu
Esterházy csirkeragu

Elkészítés: Előző este a húst ujjnyi csíkokra vágjuk, összeforgatjuk mustárral, borssal, vöröshagymával, babérral és kb. 5 evőkanál olajjal. Egy kisebb zárható dobozban egy éjszaká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Mediterrán nyári csirke görög citromos krumplival
Mediterrán nyári csirke görög citromos krumplival

A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütő 6-os fokozat). A csirkét sózzuk, borsozzuk, meghintjük gyömbérrel. A paprikákat félbe vágjuk, magházukat kiszedjük, majd nagyobb darabokra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Borzas csirke
Borzas csirke

1. A cukkinit mosom, hámozom magozom és végül lereszelem. Én szerettem volna,ha a panír látványos lett volna, így a nagy lukúval készítettem. Lesózom, és hagyom állni. 2. A csir...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk