2 kg burgonya, 1-2 db lila hagyma, 1 nagy dobozos tejföl, kb. 200-300 g majonéz, egy evőkanálnyi mustár, egy kevés bors, konyhasó
A tejfölt, majonézt, mustárt, borsot, és a sót keverjük ki. Sósnak kell lennie a mártásnak, mert a krumpli ebből még fel fog venni. Tehát nem baj, ha úgy érezzük kóstolásnál, mintha elsóztuk volna. A krumplit héjában, sós vízben főzzük ki. Akkor jó, ha a villát könnyen beleszúrjuk, de nem kell addig főzni, hogy a villa teljesen átmenjen rajta, mert akkor túlfőtt, és csak egy massza lesz belőle. Ha megfőtt, öntsük le róla a vizet, és hagyjuk kicsit hűlni, majd szedjük le a héját, és karikázzuk fel. A hagymákat pucoljuk meg, és fél karikákra szeleteljük fel. A krumplikarikákat, és a hagymát is szépen lassan forgassuk bele a mártásba. Ha nem lenne elég a mártás (a krumpli fel fogja szívni egy részét), akkor egy másik tálba rakjunk össze ismét egy mártást, és öntsük hozzá. Ha lehet, legalább egy éjszakára tegyük hűtőbe.
A tejfölt, majonézt, a mustárt, a mézet, a citromlevet és borsot egy tálban összekeverem. Az almát meghámozom, nagylyukú reszelőn lereszelem. A sajtot felkockázom, a virslit felk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bőr nélküli tepertőt húsdarálón ledaráljuk. Sózzuk, borsozzuk, belekanalazzuk a margarint és a mustárt. Alaposan összekeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zselatint másfél dl vízben beáztatjuk. A tojás sárgákat, cukrot, lisztet, lassan adagolva hozzá a tejet, folyamatosan keverve megfőzzük, langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk az aro...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA virslit felkarikázzuk, a lilahagymát félbe, majd hajszálvékony szeletekre vágjuk. A tartármártást a majonézből, a ből kikeverjük, ízlés szerint sóval, borssal, mustárral ísítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű