2 db hegyes erős paprika, 3db kápia paprika, 3 db tv paprika, 5db mozzarella, 1db citrom, olívaolaj, só , friss bazsalikom
A paprikákat tűzön feketére égetjük, majd beletesszük egy edénybe és Folpackkal lezárjuk és hagyjuk kb. 10-15 percig, közben a bazsalikomot apróra vágjuk, felszeleteljük a mozzarellát is, beletesszük egy edénybe. A paprikákról ezután késsel lehúzzuk a fekete külső réteget, kiterítjük, kiszedjük belőle a magot és apró csíkokra szeleteljük, hozzáadjuk a bazsalikomos mozzarellához, összekeverjük, meglocsoljuk a kicsi olívaolajjal és a citrom levével és picit megsózzuk.
A tojásokat megfőzöm keményre, közben a sonkát felkockázom. Zselatinból aszpikot készítek, 1 dl vízhez két púpos evőkanál zselatint teszek, majd felforralom.Ezt célszerű decinké...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük össze a saláta összes hozzávalóját, és alaposan forgassuk össze. (Fontos, hogy reszelés után azonnal locsoljuk le az almát a citromlével, különben megbarnul.)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSalátás tálba gyalulom az uborkát, belekeverem a fokhagymát, sózom, kb. 20 percig pihentetem, majd belekeverem a tejfölt és az olajat, cukrozom, borsozom, ecettel és aprított kapor...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sajtkrémet a fűszerekkel összekeverjük, a hagymát apróra vágjuk, vagy leturmixoljuk, utána hozzáadjuk a sajtkrémhez, majd a masszát a margarinnal összekeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű