Családireceptkönyv.hu

Kacsamáj sütése


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 egész kacsamáj
1 kg kacsaháj
2 dl száraz Tokaji Szamorodni
4-5 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


A kacsahájat nagyobb edénybe rendezd, majd nagyon lassan kezdd el hevíteni. Amikor a zsír kezd kiolvadni, de még nem melegedett föl teljesen, tedd bele a kacsamájat. Fontos, hogy a májat a kacsazsír teljesen belepje. Add hozzá a fokhagymagerezdeket, és öntsd hozzá a száraz fehérbort is.

Továbbra is lassú tűzön, félig lefedve, nagyjából másfél órán át süsd a kacsamájat. A sütés végén az edényt a tűzről levéve, hagyd teljesen kihűlni. Annyi szeletet, amennyi éppen elfogy, emelj ki a zsírból. Pirítóssal vagy friss kenyérre kenve, ízlés szerint megsózva kínáld.

Trükkök, tippek, praktikák:


A kacsamájhoz jól illik az áfonyalekvár.

Kacsamáj sütése

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Sulu Köfte (okruglice sa slatunkom)
Sulu Köfte (okruglice sa slatunkom)

1. Sve sastojke za okruglice pomjesati i dobro rukom izmjesati. Praviti okruglice velicine po zelji, ostaviti ih na hladno dok se sve drugo ne pripremi.. Luk i papriku sjeci po ze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Disznóvágás
Disznóvágás

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar sajt házilag
sajt házilag

A tejet felforralom. Ha gyöngyözve forr, óvatosan beleteszem az ecetet és lehúzom a tűzről. Ha kicsapódott a savó, leszűröm. Ízesítem sóval és fokhagymával (bármivel), és konyharu...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pirított hagyma (Bmintbalázs)
Pirított hagyma (Bmintbalázs)

Egy serpenyőben kezdd el melegíteni az olajat nagy lángon. Legalább 3-4 cm mély legyen, és egészen forró, mire a hagymákat előkészíted. Első lépésben pucold meg a hagymát, vágd el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk