1 egész kacsamáj
1 kg kacsaháj
2 dl száraz Tokaji Szamorodni
4-5 gerezd fokhagyma
A kacsahájat nagyobb edénybe rendezd, majd nagyon lassan kezdd el hevíteni. Amikor a zsír kezd kiolvadni, de még nem melegedett föl teljesen, tedd bele a kacsamájat. Fontos, hogy a májat a kacsazsír teljesen belepje. Add hozzá a fokhagymagerezdeket, és öntsd hozzá a száraz fehérbort is.
Továbbra is lassú tűzön, félig lefedve, nagyjából másfél órán át süsd a kacsamájat. A sütés végén az edényt a tűzről levéve, hagyd teljesen kihűlni. Annyi szeletet, amennyi éppen elfogy, emelj ki a zsírból. Pirítóssal vagy friss kenyérre kenve, ízlés szerint megsózva kínáld.
A kacsamájhoz jól illik az áfonyalekvár.
A lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojásokat. A margarint és a tejfölt mikróban szobahőmérsékletűre melegítjük, majd belekeverjük az élesztőt, és mind...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát megtisztítjuk, és kevés olajon megpároljuk. Amikor készen van, hozzáadjuk az apró csíkokra vágott sonkát. Beletesszük a be áztatott és kinyomkodott zsemlét, a fokhagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A zsemlét vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük. A fokhagymát összenyomjuk. Valamennyi hozzávalót alaposan összedol...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA cukkinit megmossuk, lereszeljük vagy gyaluljuk, megsózzuk, 10-15 percre félretesszük, majd kinyomkodjuk a levét. Egy tálban összkevejük a cukkinit a tojással, a zúzott fokhagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű