menu

Családireceptkönyv.hu

Kacsamáj sütése


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 egész kacsamáj
1 kg kacsaháj
2 dl száraz Tokaji Szamorodni
4-5 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


A kacsahájat nagyobb edénybe rendezd, majd nagyon lassan kezdd el hevíteni. Amikor a zsír kezd kiolvadni, de még nem melegedett föl teljesen, tedd bele a kacsamájat. Fontos, hogy a májat a kacsazsír teljesen belepje. Add hozzá a fokhagymagerezdeket, és öntsd hozzá a száraz fehérbort is.

Továbbra is lassú tűzön, félig lefedve, nagyjából másfél órán át süsd a kacsamájat. A sütés végén az edényt a tűzről levéve, hagyd teljesen kihűlni. Annyi szeletet, amennyi éppen elfogy, emelj ki a zsírból. Pirítóssal vagy friss kenyérre kenve, ízlés szerint megsózva kínáld.

Trükkök, tippek, praktikák:


A kacsamájhoz jól illik az áfonyalekvár.

Kacsamáj sütése

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: emaxa
syr bez smaženia
syr bez smaženia

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
115. Chef, kovász /francia
115. Chef, kovász /francia

1. stáció: A rozslisztet kikeverjük 1 dl langyos vízzel. Légmentesen lezárva 2 napon át érleljük szobahőmérsékleten. Az erjedés során buborékossá és szagossá válik, nem mondom, hog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás túrókrém
Fokhagymás túrókrém

A tojássárgából, mustárból és olajból majonézt kavarunk. A majonézhez hozzáadjuk a tehéntúrót, a tört fokhagymát, és ízlés szerint ízesítjük az ételízesítővel, majd jól összekavarj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtkrokett
Sajtkrokett

1. A sajtot egy -két órára betesszük fagyasztóba , így sokkal könnyebben lehet reszelni, majd egy tálba lereszeljük. 2.Hozzáadjuk a liszt keveréket és a tojást. 3. Először kaná...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk