menu

Családireceptkönyv.hu

Zabpehely palacinta


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12 ek zabpehely
5 dl tej
5 ml folyékony édesítőszer
3 db tojás
0.5 dl napraforgó olaj
1 ml vanília aroma

Elkészítés:


A zabpelyhet (apró szeműt) és a tejet összekeverjük, és picit állni hagyjuk, hogy a zabpehely megpuhuljon. Meleg tejben hamarabb megpuhul.
A zabpelyhes-tejes pépet botmixerrel átkavarjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a vanília aromát, az édesítőszert és az olajat. (Az édesítőszernél vigyázzunk, hogy ne olyat tegyünk bele, amit nem szabad forrósítani! Az aspartam alapúakat pl. nem szabad.)
Tapadásmentes serpenyőben, villanytűzhelyen, 4-es fokozaton sütjük meg mindkét oldalát. Amikor a merőkanálból a serpenyőbe csorgatjuk a tésztát, nem körbeforgatjuk a serpenyőt csuklóból, ahogy egyébként a palacsinta sütésnél szokás, hanem inkább finoman rázogatjuk, hogy szétterüljön.

Zabpehely palacinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
"Vega-mix" ételízesítő
"Vega-mix" ételízesítő

Felvágni, aszalni, darálni (ha a késes robot nem viszi, akkor húsdaráló) összekeverni, sötét helyen tárolni! :)

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Brigi
Kakukkfüves kanalas köhögés ellen
Kakukkfüves kanalas köhögés ellen

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Monamari
Tejbegríz gombóc
Tejbegríz gombóc

A tejet a csipet sóval elkezdjük melegíteni. Kb félidőben hozzáadjuk a cukrot, majd fokozatosan a búzadarát és kevergetjük, hogy ne legyen csomós, és az egészet felforraljuk. Ha ké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Oldal,receptes
Oldal,receptes

d

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk