menu

Családireceptkönyv.hu

Zabpehely palacinta


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12 ek zabpehely
5 dl tej
5 ml folyékony édesítőszer
3 db tojás
0.5 dl napraforgó olaj
1 ml vanília aroma

Elkészítés:


A zabpelyhet (apró szeműt) és a tejet összekeverjük, és picit állni hagyjuk, hogy a zabpehely megpuhuljon. Meleg tejben hamarabb megpuhul.
A zabpelyhes-tejes pépet botmixerrel átkavarjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a vanília aromát, az édesítőszert és az olajat. (Az édesítőszernél vigyázzunk, hogy ne olyat tegyünk bele, amit nem szabad forrósítani! Az aspartam alapúakat pl. nem szabad.)
Tapadásmentes serpenyőben, villanytűzhelyen, 4-es fokozaton sütjük meg mindkét oldalát. Amikor a merőkanálból a serpenyőbe csorgatjuk a tésztát, nem körbeforgatjuk a serpenyőt csuklóból, ahogy egyébként a palacsinta sütésnél szokás, hanem inkább finoman rázogatjuk, hogy szétterüljön.

Zabpehely palacinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Krémek
Krémek

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagyományos ételkészítés
Hagyományos ételkészítés

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vaniliapudingos pohárkrém eperrel
Vaniliapudingos pohárkrém eperrel

A pudingport simára keverjük egy kevés tejjel, és ízlés szerinti mennyiségű cukorral. A maradék tejet elkezdjük forralni, majd állandó keverés mellett, hozzácsorgatjuk a pudingos-c...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Tatárbifsztek
Tatárbifsztek

Csíkokra felvágom, lehártyázom, bekenem mustárral és borssal, felöntöm olajjal, hogy teljesen ellepje. Fokhagymát és karikára vágott vöröshagymát rakok hozzá 2-3 napig pácolom, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk