7 tojás
140 g cukor
140 g liszt
1 evőkanál kakaópor
Krém:
1 csomag vaníliaízű pudingpor
250 g vaj/margarin
10 dkg marcipán
rumaroma
Meggyes rész:
1 üveg meggybefőtt
1 csomag vaníliaízű pudingpor
Díszítés:
10-20 dkg marcipán
kevés durvára vágott pisztácia
A tészta hozzávalóiból piskóta lapot sütünk (amit kihűlés után 3 részre vágunk). A krémhez a pudingot a 3 dl vízzel felfőzünk majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt a vajjal/margarinnal kihabosítjuk. Ezután belereszeljük a 10 dkg marcipánt és ízlés szerint adunk hozzá rumaromát.
A meggybefőtt levével felfőzzük a pudingot és mikor besűrűsödött hozzáadjuk a meggyet, majd ezt is hagyjuk kihűlni.
Összeállítás: Piskóta lap majd a krém (hagyjunk a krémből a tetejére is egy keveset), piskótalap majd a meggy krém és végül az utolsó piskóta lap. Ezt megkenjük egy kevés krémmel. A maradék marcipánnal beburkoljuk a tetejét és krémmel díszítjük.
Piskóta készítése: A 8 tojás sárgáját, 7 evőkanál forró vizet, 35dkg cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a 25 dkg lisztet, 1 csomag sütőport és a tojás felvert habját. Sütő form...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézKeverd ossze a tojasokat a joghurttal, add hozza az edesitot, narancskivonatot es a kukoricalisztet. Ontsd bele a formaba es 180 fokon 45 percig susd.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször 2-2,5 óra alatt megfőzöm a sűrített tejet. Ha már előre karamellizált sűrített tejet veszünk, akkor ezt az időt megspóroljuk. A 10 dkg csokit gőz fölött megolvasztom a v...
Elkészítési idő: 60m Nehézség: Könnyű