40 dkg darált dió
6 tojás
6 ek + 2 ek + 8 dkg cukor
4 ek + 3 ek liszt
1/4 tk sütőpor
10 dkg vaj
6 dl tej
1 csomag vaniliás cukor
2 tk rumaroma
csipet só
Piskóta: 6 tojás fehérjét + 6 ek cukrot kemény habbá verem, majd belekeverem a sárgáját. Ezután belekeverem a diós keveréket (4 ek dió + 1/4 tk sütőpor + 4 ek liszt).
Ha megsült kettévágom.
Krém: 3 ek lisztet simára keverek 6 dl tejjel és 2 ek cukorral.
Felteszem a tűzre és felforralom, ez szépen besűrüsödik mint egy puding.
(legalább egy percig érdemes főzni, hogy ne legyen liszt íze.
10 dkg vajat + 8 dkg cukorral habosra keverek. Beleteszek 1 csomag vaniliás cukrot és 2 tk rumaromát.
A vajas krémbe lassan kanalanként belekeverem a kihűlt lisztes pépet, majd a maradék darált diót.
2 piskótát kell csinálni, így 4 vékony piskótánk lesz. A krém az jó sok.
A tejszínt feltesszük forrni a cukorral, és szálpróbáig forraljuk. Ez azt jelenti, hogy a szirupba mártunk egy kanalat és a mutatóujjunkra teszünk egy kicsit belőle, a hüvelykujjun...
Elkészítési idő:A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Tálba keverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, mézes fűszert, sót. Robotgéppel elkeverjük a vajat a cukorral, vanilliás cukorral. A tojá...
Elkészítési idő:2 -3 kanál cukrot tegyünk egy edénybe és lassú tűzön kezdjük felolvasztani, amikor kissé barnává válik engedjük fel, hideg tejjel. Folyamatosan kavargassuk, amíg a cukor el nem olv...
Elkészítési idő: 20-40perc