40 dkg darált dió
6 tojás
6 ek + 2 ek + 8 dkg cukor
4 ek + 3 ek liszt
1/4 tk sütőpor
10 dkg vaj
6 dl tej
1 csomag vaniliás cukor
2 tk rumaroma
csipet só
Piskóta: 6 tojás fehérjét + 6 ek cukrot kemény habbá verem, majd belekeverem a sárgáját. Ezután belekeverem a diós keveréket (4 ek dió + 1/4 tk sütőpor + 4 ek liszt).
Ha megsült kettévágom.
Krém: 3 ek lisztet simára keverek 6 dl tejjel és 2 ek cukorral.
Felteszem a tűzre és felforralom, ez szépen besűrüsödik mint egy puding.
(legalább egy percig érdemes főzni, hogy ne legyen liszt íze.
10 dkg vajat + 8 dkg cukorral habosra keverek. Beleteszek 1 csomag vaniliás cukrot és 2 tk rumaromát.
A vajas krémbe lassan kanalanként belekeverem a kihűlt lisztes pépet, majd a maradék darált diót.
2 piskótát kell csinálni, így 4 vékony piskótánk lesz. A krém az jó sok.
Kezdésként Nigella az összesen 150g aszalt barackot – ahelyett, hogy egész éjszakára hideg vízbe áztatná – csak átforralja vízzel és két darab kardamommal, aztán hagyja kihűlni. Íg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit géppel összedolgozzuk. A tésztát ½ – ¼ – ¼ arányban elosztva bucikra formázzuk, folpackba csomagoljuk, és 30 percig hűtőben pihentetjük. Szobahőmérsékletű h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tortalaphoz a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkavart lisztet, a kakaót és az olajat. 20 cm-es tortaformában kb. 15 perc alatt me...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tojássátgákat 40 g cukorral habosra keverjuk. A maradék cukorral, sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjéket. A kikevert tojássárgákba laza mozdulatokkal alulról felfelé hozzá...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes