Szilva likőr:
Elővettem 1,5 l-es befőttes üveget, 20-25 szem szilvát kimagozva beleraktam,
tettem bele egy vanília rúd amit kicsit középen megvágtam, ha kicsi akkor 3 ha nagyobb darab akkor 1 fahéj rudat, egy szép csokor illatos mentát,
erre öntöttem házi alma pálinkát 6 dl, lezártam az üveget, és egy hétig magára hagytam a terasz párkányon.. naponta megmozgatom..
egy hét után 40 dkg cukrot karamellizáltam, erre öntöttem én szénsavmentes ásványvizet, ésaddig forraltam amíg a karamell feloldódott, ezt teljesen lehűtöttem és a pálinkához öntöttem.. ezt is hagytam 7 napot a teraszon...majd üvegekbe szűrtem.
Valami hihetetlen finomságot sikerült alkotnom, valakinél láttam már ezt de én változtattam rajta a saját gondolatom szerint.
Ha valaki édeset szeretne ezeket próbálja ki, fogok még több félét készíteni
A csillagánizst, a fahéjat és a szegfűszeget egy lábosba teszem, hozzáadom a vizet, és felforralom, pár percig hagyom forrni, majd lekapcsolom. Letakarom, és hagyom kihűlni. Mikor...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA nagy mangó felét meghámozzuk (azért írom, hogy nagy, mert valahol kicsiket árulnak...), összedaraboljuk (inkább lenyestem...). Az almának csak a magházát szedjük ki, a héja mara...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű