Szilva likőr:
Elővettem 1,5 l-es befőttes üveget, 20-25 szem szilvát kimagozva beleraktam,
tettem bele egy vanília rúd amit kicsit középen megvágtam, ha kicsi akkor 3 ha nagyobb darab akkor 1 fahéj rudat, egy szép csokor illatos mentát,
erre öntöttem házi alma pálinkát 6 dl, lezártam az üveget, és egy hétig magára hagytam a terasz párkányon.. naponta megmozgatom..
egy hét után 40 dkg cukrot karamellizáltam, erre öntöttem én szénsavmentes ásványvizet, ésaddig forraltam amíg a karamell feloldódott, ezt teljesen lehűtöttem és a pálinkához öntöttem.. ezt is hagytam 7 napot a teraszon...majd üvegekbe szűrtem.
Valami hihetetlen finomságot sikerült alkotnom, valakinél láttam már ezt de én változtattam rajta a saját gondolatom szerint.
Ha valaki édeset szeretne ezeket próbálja ki, fogok még több félét készíteni
Az ananászt fagyasszuk le, majd az összes többi hozzávalóval simára turmixoljuk.
Elkészítési idő: 2 percEgy nagyobb keverőtálban öntsd össze a mangó pürét, a joghurtot, a tejet. Sózd ízlés szerint, esetleg cukrot is adhatsz hozzá. Keverd el homogénné az italt. Ha pürét hasnzálsz, ak...
Elkészítési idő: 65 PERCMelegítse fel gyenge tűznél a egy lábasban. Leszűrve melegen (meleg időben hidegen) fogyasztható
Elkészítési idő: