2,5 dl habtejszín
30 g kristálycukor
170 g sűrített tej
50 ml kávé
2 dl ír whiskey
1 evőkanál vanília eszencia
A tejszínt melegítsük forráspontig, majd tegyük félre. A cukrot karamellizáljuk, majd óvatosan, folyamatos keverés közben öntsük hozzá a forró tejszínt. Ezután vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a sűrített tejet, valamint a többi hozzávalót. Az így elkészült likőrt néhány napra tegyük hűtőbe.
Facsarjuk ki az egy egész citromnak a levét. A levet öntsük bele egy kancsóba, ehhez öntsünk fél liter vizet. Ha ezzel megvagyunk, akkor tegyünk bele ízlés szerint 2-4 ek...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA narancsos limonádéhoz összefőzzük a vizet a cukorral, egy-két percig forraljuk, majd kihűtjük. Összekeverjük a szirupot a narancs-, a citrom- és a limelével, hozzáadunk jég-ko...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA sütőtököt megtisztítjuk, eltávolítjuk a magjait, felkockázzuk, és lecentrifugázzuk. Nyersen! Poharanként (kb. 200 ml-es) tegyünk bele 1 ek olívaolajat, keverjük el, és váljék e...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűAz almalevet öntsük lábasba és kezdjük el főzni. Ízlés szerint tegyünk bele cukrot és fahéjat. ha felforrt, poharakba töltjük és jóízűen megisszuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű