2,5 dl habtejszín
30 g kristálycukor
170 g sűrített tej
50 ml kávé
2 dl ír whiskey
1 evőkanál vanília eszencia
A tejszínt melegítsük forráspontig, majd tegyük félre. A cukrot karamellizáljuk, majd óvatosan, folyamatos keverés közben öntsük hozzá a forró tejszínt. Ezután vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a sűrített tejet, valamint a többi hozzávalót. Az így elkészült likőrt néhány napra tegyük hűtőbe.
A görögdinnye felső részét levágjuk, és kiszedjük a belsejét . A gyümölcsöket kis kockákra vágjuk és a dinnyével együtt visszatöltjük. Majd beletöltjük a sangria-t, narancslét, a...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tejet kimérjük egy edénybe 2 Folyamatos melegítés és kavargatás mellett hozzáadjuk a nutellát, a vaníliarúd kikapart belsejét és megvárjuk amíg felolvad a tejben a mogyorókré...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű• Forrald fel a vizet, majd hagyd hűlni egy kicsit (kb. 80˚C-ra – zöld teához ez az ideális hőmérséklet) – ekkor tedd bele a zöld teafiltert, hagyd őket ázni max. 3 percig. Utána...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA vizet a cukorral kb. 5 percig forraljuk, majd kihűtjük. Az epret megmossuk, szármentesítjük, ráfacsarjuk a leveket, majd rádobjuk a mentát is. Leturmixoljuk, majd ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű