Házi parizer
Hozzávalók:
1/2 kiló darált csirkemell, 2 tojásfehérje, 200 ml tejszín, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 ek liszt, só, fekete bors
Elkészítés:
6. Hűtés után jól szeletelhető.
1. Jól összekeverjük az összes hozzávalót.
2. Veszünk egy sütőpapírt. Ráhalmozzuk a húsmasszát. Feltekerjük kolbász formára, majd beletekerjük a lezárt sütőpapírt ezüstpapírba.
3. Lezárjuk, mint a cukorkákat a két végén megtekerve. Spárgával 3 - 4 helyen átkötjük.
4. Forrásban lévő vízben főzzük 35 - 40 percet.
5. Kivesszük a vízből. 1 órát hűlni hagyjuk, majd lehűtjük a hűtőszekrényben.
6. Hűtés után jól szeletelhető.
Sütőzacskóban süsd a csirkét kb fél óráig a választott hozzávalókkal!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alkoholban elkeverem a kiválasztott illóolajokat. A megfázásos, téli időszakban én 10-10 csepp levendula és citrom, 5-5 csepp szegfűszeg és fahéj olajokból készítem az oldatot....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat héjában megfőzzük. (Lehet akár előző nap is, de felhasználhatunk hozzá egyszerű maradék főtt krumplit is.) A héját leszedjük, és felkockázzuk kb. 1,5-2 cm-es kock...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztõt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztõs vizet, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű