A tésztához
250 g búzaliszt (BL55)
1 kiskanál só
50 g vaj (olvasztott)
2 evőkanál kristálycukor
100 ml víz
A töltelékhez
2 db alma
2 evőkanál citromlé
5 evőkanál kristálycukor
100 ml víz
1 kávéskanál fahéj (őrölt)
2 evőkanál pudingpor (vaníliás)
100 ml víz
A sütéshez
étolaj
A lisztet, olvasztott vajat, sót, cukrot, vizet összekeverem.
Az összegyúrt tésztát folpackba teszem, és amíg a töltelék elkészül a hűtőbe rakom.
Két meghámozott alma magházát is kivágjom, és 0,5x0,5 cm-es kockákra összevágom.
A felaprított almát, a cukrot, citromlevet, az egyik rész vizet, fahéjat össze keverem, majd miután felforrt, folyamatos kevergetés mellett, még 2-3 percig a tűzön hagyom.
Miközben a tűzön van az alma, második rész vízzel vaníliás pudingport csomómentesen elkeverünk.
Miután felforrt az almás töltelék, a töltelékhez keverjük a pudingos keveréket, újra felforraljuk. Majd ezután teljesen hagyjuk kihűlni.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, majd kb. 2 tenyér nagyságúra nyújtjuk.
A kinyújtott tészta egyik felére halmozunk a töltelékből.
A tészta szélét bevizezzük kicsit, majd egymásra hajtjuk. A széleit kicsit vissza is hajtom, nehogy a töltelék kifolyjon.
Kis olajban mindkét felét pár perc alatt szép barnára sütjük.
Majd egy papírra téve felitatjuk a felesleges olajat róla.
Porcukorral a tetején, vagy anélkül tálaljuk az elkészült forró almáspitét.
Tojást elkeverni a cukorral, lassan adagolom hozzá az olajat. Belekeverem a lisztet, a tejet, szódabikarbónát, almát hámozva kis darabokra vágva, diót, csokit, fahéjjal jól össze...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindenki izlésére van bizva mivel tölti a lesütött palacsintákat ...Lekvár,Darált dió ,Csokis Mogyorókrém Én Amerikai Palacsintát töltöttem meg...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze a szódabikarbónával és az őrölt fahéjjal. Egy tálba tegyük bele a porcukrot, a mézet, a zsírt, a tejet és az egész tojást, majd gőzfürdő fölött, állandó k...
Elkészítési idő: több mint 2 óra Nehézség: Nehéz