menu

Családireceptkönyv.hu

Forró almás pite (mekis)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
250 g búzaliszt (BL55)
1 kiskanál só
50 g vaj (olvasztott)
2 evőkanál kristálycukor
100 ml víz
A töltelékhez
2 db alma
2 evőkanál citromlé
5 evőkanál kristálycukor
100 ml víz
1 kávéskanál fahéj (őrölt)
2 evőkanál pudingpor (vaníliás)
100 ml víz
A sütéshez
étolaj

Elkészítés:




A lisztet, olvasztott vajat, sót, cukrot, vizet összekeverem.

Az összegyúrt tésztát folpackba teszem, és amíg a töltelék elkészül a hűtőbe rakom.

Két meghámozott alma magházát is kivágjom, és 0,5x0,5 cm-es kockákra összevágom.

A felaprított almát, a cukrot, citromlevet, az egyik rész vizet, fahéjat össze keverem, majd miután felforrt, folyamatos kevergetés mellett, még 2-3 percig a tűzön hagyom.

Miközben a tűzön van az alma, második rész vízzel vaníliás pudingport csomómentesen elkeverünk.

Miután felforrt az almás töltelék, a töltelékhez keverjük a pudingos keveréket, újra felforraljuk. Majd ezután teljesen hagyjuk kihűlni.

A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, majd kb. 2 tenyér nagyságúra nyújtjuk.

A kinyújtott tészta egyik felére halmozunk a töltelékből.

A tészta szélét bevizezzük kicsit, majd egymásra hajtjuk. A széleit kicsit vissza is hajtom, nehogy a töltelék kifolyjon.

Kis olajban mindkét felét pár perc alatt szép barnára sütjük.

Majd egy papírra téve felitatjuk a felesleges olajat róla.

Porcukorral a tetején, vagy anélkül tálaljuk az elkészült forró almáspitét.

Forró almás pite (mekis)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Márványos Kuglof
Márványos Kuglof

Sütés után porcukorral megszórjuk

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cseresznyés cobbler
Cseresznyés cobbler

A cseresznyét kimagozzuk, és a 20x14 cm-es sütőforma aljára szórjuk. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és sóval. A puha vajat a cukorral habosr...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andi
meggyes piskóta kocka – liszt és cukor nélkül
meggyes piskóta kocka – liszt és cukor nélkül

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, amit még kikenünk kevés zsiradékkal, hogy minél könnyebben lehúzhassuk a sütiről a végén. A tojásokat habosr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Banános - Bagolyszem
Banános - Bagolyszem

1. A 6 tojás sárgáját 10 dkg porcukorral, 4 dkg kakaóporral, 1 mokkáskanál szódabikarbónával jól kikeverjük, majd óvatosan összekeverjük a 6 tojásfehérjéből felvert habbal. 2....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk