Családireceptkönyv.hu

Forró almás pite (mekis)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
250 g búzaliszt (BL55)
1 kiskanál só
50 g vaj (olvasztott)
2 evőkanál kristálycukor
100 ml víz
A töltelékhez
2 db alma
2 evőkanál citromlé
5 evőkanál kristálycukor
100 ml víz
1 kávéskanál fahéj (őrölt)
2 evőkanál pudingpor (vaníliás)
100 ml víz
A sütéshez
étolaj

Elkészítés:




A lisztet, olvasztott vajat, sót, cukrot, vizet összekeverem.

Az összegyúrt tésztát folpackba teszem, és amíg a töltelék elkészül a hűtőbe rakom.

Két meghámozott alma magházát is kivágjom, és 0,5x0,5 cm-es kockákra összevágom.

A felaprított almát, a cukrot, citromlevet, az egyik rész vizet, fahéjat össze keverem, majd miután felforrt, folyamatos kevergetés mellett, még 2-3 percig a tűzön hagyom.

Miközben a tűzön van az alma, második rész vízzel vaníliás pudingport csomómentesen elkeverünk.

Miután felforrt az almás töltelék, a töltelékhez keverjük a pudingos keveréket, újra felforraljuk. Majd ezután teljesen hagyjuk kihűlni.

A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, majd kb. 2 tenyér nagyságúra nyújtjuk.

A kinyújtott tészta egyik felére halmozunk a töltelékből.

A tészta szélét bevizezzük kicsit, majd egymásra hajtjuk. A széleit kicsit vissza is hajtom, nehogy a töltelék kifolyjon.

Kis olajban mindkét felét pár perc alatt szép barnára sütjük.

Majd egy papírra téve felitatjuk a felesleges olajat róla.

Porcukorral a tetején, vagy anélkül tálaljuk az elkészült forró almáspitét.

Forró almás pite (mekis)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás bögrés
Almás bögrés

Tojást elkeverni a cukorral, lassan adagolom hozzá az olajat. Belekeverem a lisztet, a tejet, szódabikarbónát, almát hámozva kis darabokra vágva, diót, csokit, fahéjjal jól össze...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Omlós házi diós kifli, és még keleszteni sem kell!
Omlós házi diós kifli, és még keleszteni sem kell!

A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott palacsinta
Rakott palacsinta

Mindenki izlésére van bizva mivel tölti a lesütött palacsintákat ...Lekvár,Darált dió ,Csokis Mogyorókrém Én Amerikai Palacsintát töltöttem meg...

Elkészítési idő: 20
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
László szelet
László szelet

A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával és az őrölt fahéjjal. Egy tálba tegyük bele a porcukrot, a mézet, a zsírt, a tejet és az egész tojást, majd gőzfürdő fölött, állandó k...

Elkészítési idő: több mint 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk