Családireceptkönyv.hu

Narancsos Trüffel torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A piskóta
5 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
5 púpos evőkanál kristálycukor (xilit alapú)
5 púpos evőkanál mandulaliszt (darált mandula)
2.5 evőkanál vaj (olvasztott)
25 g holland kakaópor
A krém
500 ml habtejszín (30-32%-os)
500 g étcsokoládé (60%-os)
1 szál vaníliarúd (belseje)
2 db narancs reszelt héja
A trüffelgolyóhoz
200 g tejcsokoládé
50 ml habtejszín (30-32%-os)
50 g vaj
3 evőkanál holland kakaópor
3 evőkanál dió (darált)

Elkészítés:




Először a krémet és a trüffelgolyó alapot készítjük el, lehetőleg előző este.

A krémhez a tejszínt az apróra tördelt csokoládéval, a vanílirúd kikapart belsejével és a reszelt narancshéjjal addig melegítjük, amíg teljesen elolvad benne a csokoládé. Hűtőbe tesszük.

A trüffelgolyókhoz a csokoládét a vajjal és a tejszínnel vízgőz fölött megolvasztjuk, majd ezt is a hűtőbe tesszük.

A piskótáhot kettéválasztjuk a tojásokat, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a megolvasztott vajat. A fehérjéből nem túl kemény habbá verjük, óvatosan a sárgájához keverjük. A kakaóport összekeverjük a mandulaliszttel, majd több részletben óvatosan az előzőekhez forgatjuk.

Három egyenlő részre osztjuk, kb. 20 cm átmérőjű lapokat sütünk belőle. 180 C fokos előmelegített sütőben, tűzpróbáig.

A trüffelgolyókhoz a masszából gyors mozdulatokkal kisebb golyókat formázunk, kakaóporba és darált dióba hempergetjük, mehet vissza a hűtőbe.

Az előző nap elkészített krémet óvatosan kihabosítjuk, majd nagyjából 4 részre osztjuk. 1-1 résszel betöltjük a lapokat, a többi kerül a tetejére, oldalára és a díszítéshez a habzsákba.

Végül az elkészített golyókkal díszítjük a tortánkat.

Narancsos Trüffel torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Lilla
Olasz habcsók/vajkrém
Avatar Lilla Kedvelnék
Olasz habcsók/vajkrém

1. A tojásfehérjéket, a sót és a borkövet robotgéppel elkezdjük felverni, majd lassan, vékony sugárban hozzáadjuk a cukor 1/3-át. Addig verjük a habverővel amíg kissé szilárd nem l...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Tímea
Fatörzs torta
Fatörzs torta

A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját habosra, fehérre keverjük a cukorral, hozzáadjuk a puha vajat, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, sütőport és vizet, és simára ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Hullámtorta
Hullámtorta

A tésztához előmelegítem a sütőt 190 fokra, és egy 18-20 cm-es tortaforma alját kibélelem sütőpapírral, és kivajazom-lisztezem az oldalát. A cukrot habosra keverem a tojásokkal, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás-mákos torta sütés nélkül
Almás-mákos torta sütés nélkül

Az almát meghámozom, lereszelem nagy lyukú reszelőn, állni hagyom kicsit, majd enyhén kinyomkodom. Egy edénybe teszem, megszórom ízlés szerint fahéjjal, cukorral, és megpárolom....

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk