25 dkg darált pörkölt dió vagy mogyoró, 25 dkg cukor, 3 tojássárgája, 1 kávéskanál liszt, 2 dl tej, fél dl rum.
Gőz felett sűrűre főzzük a diót, a cukrot, a tojássárgáját, a lisztet, a tejet és a rumot. A krémet kavargassuk főzés közben, hogy le ne égjen. Mikor sűrűvé vált, le is vehetjük a tűzhelyről.
tészta A tojásfehérjét szilárd hóban keverővel keverjük, fokozatosan hozzáadva a cukrot. Amikor a tojásfehérjét felvertük, adjunk hozzá átszitált kakaó és őrölt mogyoró keverékét....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3-4 órát állni hagyjuk, hűtőbe tesszük. A tésztát 2 egyenlő részre osztjukés az egyiket 22*34 cm-es tepsi hátulján, 180 fokon 8-10 perc alatt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsi mérete 28 x 40 cm A tepsit kibéleljük és rátesszük a vágott diót. Piskóta: A tojásfehérjéket felverem a citrom levével,hozzá adagolom a cukrot,aztán a diót és a lisztet. A...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KözepesMelegítsük elő a sütőt 165 C-ra. 2 A tészta elkészítésével kezdjük a munkát. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára, utána könnyebb lesz vele dolgozni. A kih...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű