50 dkg darált keksz, 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 5 dkg kókusz- reszelék, 4 evőkanál kakaópor, 1 dl feketekávé, 1 dl rum, 5-6 evőkanál baracklekvár,
Töltelék: 4 evőkanál liszt, 2 dl tej, 2 cs vaníliás cukor, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 5 dkg kókuszreszelék, + 5 dkg kókuszreszelék a tetejére
A darált kekszet a puha margarinnal és a többi hozzávalóval és annyi baracklekvárral összedolgozni,hogy jól formázható masszát kapjunk. Tedd a hűtőszekrénybe amíg elkészül a krém.
A tejet a lisztet és a vaníliás cukorral állandóan kevergetve főzd sűrű krémmé. A vajat a porcukorral keverd habosra,szórd bele a kókuszresze- léket majd keverd a kihűlt krémmel össze.
A kekszes masszát simítsd egy nedves fóliára ujjnyi vastagon. Kend meg a krémmel,majd a kókuszreszelékkel szórt fólia segítségével tekerd fel.majd a hűtőbe várd míg felszeletelheted.
Esetleg lekvár helyett meggylével is összeállíthatod a tésztát.
1. tészta: – a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját az édesítővel és a kakaóporral habosra keverjük, majd lassan hozzáadagoljuk a fehérje habot. Eg...
Elkészítési idő: 10Elkészítés: 350 gramm liszt, tojás, só, víz és az ecet keverékéből gyúrjunk egy tésztát, és hagyjuk fél órát hűvös helyen pihenni. A maradék lisztből és a vajból szintén gyúrjunk...
Elkészítési idő:A felsorolt hozzávalókból tésztát készítünk. Egy nagyobb tepsit vajjal kikenünk, liszttel meghintünk, majd belefektetjük a kinyújtott tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben félke...
Elkészítési idő: