50 dkg darált keksz, 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 5 dkg kókusz- reszelék, 4 evőkanál kakaópor, 1 dl feketekávé, 1 dl rum, 5-6 evőkanál baracklekvár,
Töltelék: 4 evőkanál liszt, 2 dl tej, 2 cs vaníliás cukor, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 5 dkg kókuszreszelék, + 5 dkg kókuszreszelék a tetejére
A darált kekszet a puha margarinnal és a többi hozzávalóval és annyi baracklekvárral összedolgozni,hogy jól formázható masszát kapjunk. Tedd a hűtőszekrénybe amíg elkészül a krém.
A tejet a lisztet és a vaníliás cukorral állandóan kevergetve főzd sűrű krémmé. A vajat a porcukorral keverd habosra,szórd bele a kókuszresze- léket majd keverd a kihűlt krémmel össze.
A kekszes masszát simítsd egy nedves fóliára ujjnyi vastagon. Kend meg a krémmel,majd a kókuszreszelékkel szórt fólia segítségével tekerd fel.majd a hűtőbe várd míg felszeletelheted.
Esetleg lekvár helyett meggylével is összeállíthatod a tésztát.
1. 2 és fél dl vízbe 15 dkg margarint teszünk, felfőzzük, majd 15 dkg lisztet belekeverünk. 2. Tűzről levéve, 6 tojást egyesével belekavarunk géppel. A tésztát kétfelé vesszük, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat dolgozzuk össze a kekszmorzsával és a cukorral. Nyomkodjuk a tortaforma aljába, az oldalára kissé felnyomkodva, hogy pereme legyen a tésztának. 2. A mascarponét (vagy a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk és 3 lapot sütünk tepsi hátulján. Első krém: a Ramát cukorral és kakaóval habosra keverjük. Tejben megfőzzük a lisztet, majd kihűl...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: Közepes