menu

Családireceptkönyv.hu

Mindent bele saláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 csirkemell
6 burgonya
8 sárgarépa
2 paszternák
6 savanyú uborka
3 paprika
3 dl majonéz
2 evőkanál natúr joghurt
4 főtt tojás
só, bors

Elkészítés:


A zöldségeket megtisztítjuk és egy edénybe tesszük, a hússal együtt. Fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel ami ellepi és fedő alatt puhára főzzük. Amikor elkészült leszűrjük és kisebb kockákra vágunk minden hozzávalót. A felaprított zöldségeket, a hússal együtt egy tálba tesszük. A savanyú uborkát és a paprikákat is kockára vágjuk és hozzákeverjük. A majonéz negyedét félretesszük. A többi majonézhez keverjük a joghurtot és ráöntjük a salátára, jól összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük. A salátát lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk és 20 percre hűtőbe tesszük, majd egy tányérra – tálcára tesszük, levesszük a sütőformát. A majonézzel bevonjuk a külsejét. A tojásokat felkarikázzuk és ezzel díszítjük. Hidegen kínáljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Majonézes céklasaláta dióval
Majonézes céklasaláta dióval

1.A céklákat meghámozzuk, feldaraboljuk, és forrásban lévő vízbe tesszük (én kb. kisujj vastagságúra szoktam vágni.) 5-8 percnél tovább nem főzzük, hogy még roppanós maradjon a dar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fetával töltött gombafejek
Fetával töltött gombafejek

Mivel a gomba nagyon szép volt, így én nem pucoltam, csak hideg vízzel alaposan megmostam és eltávolítottam a szárát. A fetát/juhtúrót egy tálban villával összetöröm, hozzá adom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomos spárgasaláta
Paradicsomos spárgasaláta

A megtisztított és felaprított spárgát sóval és rozmaringgal fűszerezett víz gőzében megpárolom, majd lehűtöm. Közben a paradicsomot kisebb kockákra vágom, enyhén megsózom, megl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lencsesaláta
Lencsesaláta

Lencsét hideg vízbe aztatjuk, sóval babérlevéllel megfőzzük. hidegen összekeverjük karika virslivel, és a többi hozzávalóval

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk