2 csirkemell
6 burgonya
8 sárgarépa
2 paszternák
6 savanyú uborka
3 paprika
3 dl majonéz
2 evőkanál natúr joghurt
4 főtt tojás
só, bors
A zöldségeket megtisztítjuk és egy edénybe tesszük, a hússal együtt. Fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel ami ellepi és fedő alatt puhára főzzük. Amikor elkészült leszűrjük és kisebb kockákra vágunk minden hozzávalót. A felaprított zöldségeket, a hússal együtt egy tálba tesszük. A savanyú uborkát és a paprikákat is kockára vágjuk és hozzákeverjük. A majonéz negyedét félretesszük. A többi majonézhez keverjük a joghurtot és ráöntjük a salátára, jól összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük. A salátát lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk és 20 percre hűtőbe tesszük, majd egy tányérra – tálcára tesszük, levesszük a sütőformát. A majonézzel bevonjuk a külsejét. A tojásokat felkarikázzuk és ezzel díszítjük. Hidegen kínáljuk.
A répát és a céklát tisztítsd meg, és szeletelővel vágd vékony szeletekre, majd add hozzá a bébi spenótot. A bacon-t süsd ropogósra, a csiperkét pedig vágd félbe és kevés olívaolaj...
Elkészítési idő:Az uborkát durvára reszeljük. A joghurttal összekeverjük a fokhagymát, hozzáadjuk a citromlevet, kis cukrot. Ebbe belekeverjük az ubit, sót, borsot, kaprot!
Elkészítési idő:Először pucold meg és kockázd fel a krumplit majd főzd, amíg puha nem lesz. Míg a leszűrt krumplik hűlnek, készítsd el a szószt. A tűzhelyen közepes lángon keverj össze két tojást...
Elkészítési idő: 30 perc