4 tojásfehérje, 20 dkg porcukor,1 evőkanál étkezési keményítő,1 teáskanál ecet,csipet só, 1 teáskanál olaj; a tetejére: 4 evőkanál málnalekvár, 2,5 dl tejszín, 25 dkg málna, 25 dkg piros ribizli, citromfű levél (eperrel.passió gyümölccsel. áfonyával stb)
A tojásfehérjét a csipet sóval kezdjük el verni, míg habos lesz. Ekkor kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, folytonosan verve, míg kemény és fényes habunk lesz. A végén hozzáadjuk a keményítőt és az ecetet, ezzel is verjük 1-2 percig. Olajjal lekent sütőpapira kanalazzuk és a tetején kissé a szélére húzzuk a habot, hogy közepe mélyebb legyen. A sütőt 150 fokra melegítjük, majd a lehúzzuk 130 fokra és a habot 60 percig szárítjuk benne. Mikor megvan, a sütő ajtaját kissé kinyitjuk és további 20-30 percig benne hagyjuk. Ha teljesen kihűl, közepére kanalazzuk az lekvárt, és rákenjük a kemény habbá vert tejszínt. Tetejét málna és ribizliszemekkel díszítjük.
mert annyira könnyű és finom,jól lehűtve pedig üdítő sütemény ebben a nagy melegben
A tészta elkészítéséhez a tojás kivételével egy tálban összemorzsoljuk a hozzávalókat, majd a tojást hozzáadva tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán kerek lapot nyújtunk belőle, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzétválasztom a tojásokat, sárgáját habosra keverem a porcukorral majd bele szitálom a lisztet és a sütőport. Tojás fehérjét kemény habnak verem pici sóval, majd lazán hozzá kevere...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes3 evőkanál cukrot sötétbarnára pirítunk, és fél dl vízzel feleresztve felfőzzük. (A pirított cukor a víz hozzáadásakor megkeményedik, de pár perc múlva felolvad.) Egy csapott evőka...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni. 2 cipót formálunk belőle, kinyújtjuk és nagy gáztepsi hátán megsütjük, majd két egyenlő kör alakú lapot vágun...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű