4 tojásfehérje, 20 dkg porcukor,1 evőkanál étkezési keményítő,1 teáskanál ecet,csipet só, 1 teáskanál olaj; a tetejére: 4 evőkanál málnalekvár, 2,5 dl tejszín, 25 dkg málna, 25 dkg piros ribizli, citromfű levél (eperrel.passió gyümölccsel. áfonyával stb)
A tojásfehérjét a csipet sóval kezdjük el verni, míg habos lesz. Ekkor kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, folytonosan verve, míg kemény és fényes habunk lesz. A végén hozzáadjuk a keményítőt és az ecetet, ezzel is verjük 1-2 percig. Olajjal lekent sütőpapira kanalazzuk és a tetején kissé a szélére húzzuk a habot, hogy közepe mélyebb legyen. A sütőt 150 fokra melegítjük, majd a lehúzzuk 130 fokra és a habot 60 percig szárítjuk benne. Mikor megvan, a sütő ajtaját kissé kinyitjuk és további 20-30 percig benne hagyjuk. Ha teljesen kihűl, közepére kanalazzuk az lekvárt, és rákenjük a kemény habbá vert tejszínt. Tetejét málna és ribizliszemekkel díszítjük.
mert annyira könnyű és finom,jól lehűtve pedig üdítő sütemény ebben a nagy melegben
1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd beletesszük a sárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: NehézA tojasok feherjet 2 evokanal vizzel kemeny habba verjuk. Beleszorunk 10 dkg cukrot, hozzaadjuk a vaniliascukrot es a reszelt citromhejat is, majd egyenkent hozzakeverjuk a tojasok...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA piskótához a tojást válasszuk ketté. A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá, majd forgassuk hozzá a tojássárgáját. A finomlisztet, a réteslisztet és a sütőport ke...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kekszet zacskóba tesszük és sodrófával összetörjük. A vaja felolvasztjuk, majd amikor már kissé kihűlt, elkeverjük a keksszel. Amikor a massza már egységes, kibéleljük vele a tor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű