A piskótához: 4 tojás, 4 evőkanál kristálycukor, 4 evőkanál rétesliszt, 2 evőkanál hideg víz.
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből, a cukrot kanalanként hozzáadva, kemény habot verünk. Egyenként beleöntjük a tojássárgákat, és még 2-3 percig verjük a habverővel, ezután hozzáadunk 2 evőkanál vizet, és még 5 percig verjük a habot. Majd a robotgépet félretesszük, és fakanállal óvatosan, apránként belekeverjük a habba a lisztet.
A habos tésztát egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük. (Körülbelül tíz perc alatt megsül.)
Amikor megsült, egy enyhén benedvesített konyharuhára borítjuk, és a konyharuha segítségével szorosan föltekerjük. Így, föltekerve hagyjuk kihűlni.
A kihűlt piskótalapot széttekerjük. Egyenletesen rákenjük a tölteléket, majd a piskótát minél szorosabban feltekerjük.
A liszthez keverjük el a sütőport, és a többi alapanyagot hozzáadva gyúrjunk belőle tésztát. A tészta 2 / 3 része lesz a süti alja, ezt tegyük a hűtőbe. A maradék 1/3 része reszelv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a vizet, a tejet, a cukrot, a sót, az élesztőt és a 3 kanál puha vajat. Könnyedén kezdjük el dagasztani a tésztát, formázzunk belőle labdá...
Elkészítési idő: 3:20-1:30 Nehézség: KözepesA tésztához A burgonyát sós vízben megfőzzük, összetörjük, és kihűtjük. Összekeverjük a tojással, zsírral, a cukorral, egy csipet sóval és annyi liszttel, hogy jól fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejbe beleöntjük a vizet, beleszórjuk a csipet sót. Amikor forr, beletesszük a megmosott rizst. Addig főzzük amíg puffogni nem kezd (mintha tejberizst készítenénk). A tűzről l...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű