Családireceptkönyv.hu

Piskótatekercs


Írta:

Elk. idő: 30perc
Adag: 4-5fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A piskótához: 4 tojás, 4 evőkanál kristálycukor, 4 evőkanál rétesliszt, 2 evőkanál hideg víz.

Elkészítés:


A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből, a cukrot kanalanként hozzáadva, kemény habot verünk. Egyenként beleöntjük a tojássárgákat, és még 2-3 percig verjük a habverővel, ezután hozzáadunk 2 evőkanál vizet, és még 5 percig verjük a habot. Majd a robotgépet félretesszük, és fakanállal óvatosan, apránként belekeverjük a habba a lisztet.
A habos tésztát egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük. (Körülbelül tíz perc alatt megsül.)
Amikor megsült, egy enyhén benedvesített konyharuhára borítjuk, és a konyharuha segítségével szorosan föltekerjük. Így, föltekerve hagyjuk kihűlni.
A kihűlt piskótalapot széttekerjük. Egyenletesen rákenjük a tölteléket, majd a piskótát minél szorosabban feltekerjük.

Piskótatekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Habkönnyű almás sütemény
Habkönnyű almás sütemény

A liszthez keverjük el a sütőport, és a többi alapanyagot hozzáadva gyúrjunk belőle tésztát. A tészta 2 / 3 része lesz a süti alja, ezt tegyük a hűtőbe. A maradék 1/3 része reszelv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csokis párna (Sóbors)
Csokis párna (Sóbors)

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a vizet, a tejet, a cukrot, a sót, az élesztőt és a 3 kanál puha vajat. Könnyedén kezdjük el dagasztani a tésztát, formázzunk belőle labdá...

Elkészítési idő: 3:20-1:30
Nehézség: Közepes
share
Írta: Zsuzsa
Sárgabarackos vagy szilvás gombóc
Sárgabarackos vagy szilvás gombóc

A tésztához A burgonyát sós vízben megfőzzük, összetörjük, és kihűtjük. Összekeverjük a tojással, zsírral, a cukorral, egy csipet sóval és annyi liszttel, hogy jól fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Rizskoch
Rizskoch

1. A tejbe beleöntjük a vizet, beleszórjuk a csipet sót. Amikor forr, beletesszük a megmosott rizst. Addig főzzük amíg puffogni nem kezd (mintha tejberizst készítenénk). A tűzről l...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk