Virslis bagett:Aleda konyhája 1 kg lisztből
Lángos 1 kg-ból 11 db lesz
Májgaluska-30 dkg májból
Sztrapacska;2 kg sárga burgonya,60 dkg liszt
2 db tojás ,
Az almát meghámozzuk és kockákra vágjuk. Beletesszük az 1,2 L cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, valamint a citrom héjával ízesített vízbe és puhára főzzük. Hozzáadjuk a növényi te...
Elkészítési idő: gyors! Nehézség: KönnyűA burgonyákat hámozás után 2 mm vastag karikákra vágjuk. (Erre a célra én egy éles, univerzális reszelőt használok, ami hullámosra vágja az uborkát, krumplit.) A cukkinikat héjastó...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA töltelékhez a darált diót és a porcukrot összekeverjük. Adható hozzá mazsola is. Az élesztőt a hideg tejben elkeverjük. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűáfonya krémleves Redukciót készítünk, vízbe felteszünk főni citromot fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral. Ha forrt 10 percet, átszűrjük, majd az áfonyát tesszük fel benne főni, ha...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű