--40 dkg liszt
--1 cs. sütőpor
--1 teáskanál só
--3 evőkanál olaj
--2 evőkanál kefir ( vagy natúr joghurt,vagy aludttej )
--1,5- 2 dl víz
A lisztet a sütőporral, a sóval, elkeverjük.
- Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet, és összeállítjuk a tésztánkat.
- Kis darabokat vágunk belőle( nekem 8 darab lett ), amit nyújtófával könnyen koronggá tudunk nyújtani (kicsit könnyebb, mint kézzel,( de nem túl vékonyra ) lisztezett felületen
. Ezeket bő, forró olajba helyezzük, megsütjük előbb az egyik, majd a másik oldalukat. Papírtörlőre helyezzük, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.
Tejföllel,reszelt sajttal Vagy Fokhagymás tejfölös reszelt sajttal kínáljuk
A szezámmagot és a diót megpirítjuk (a dió pirítását még véletlenül se hagyjuk ki, extra finom lesz!). A diót és az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk. Összekeverjük a száraz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott vöröshagymát a zsíron megpárolom, beleteszem a felaprított chilit, majd ráteszem az apróra vágott fokhagymát és a kicsontozott, kockára vágott húst. Sózom, borsoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat összedolgozzuk, 50-60 grammos golyókat készítünk belőle. Kinyújtjuk vékonyra és forró, enyhén olajos serpenyőben megsütjük. Ízlés szerint tölthetjük zöldségekkel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű