--40 dkg liszt
--1 cs. sütőpor
--1 teáskanál só
--3 evőkanál olaj
--2 evőkanál kefir ( vagy natúr joghurt,vagy aludttej )
--1,5- 2 dl víz
A lisztet a sütőporral, a sóval, elkeverjük.
- Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet, és összeállítjuk a tésztánkat.
- Kis darabokat vágunk belőle( nekem 8 darab lett ), amit nyújtófával könnyen koronggá tudunk nyújtani (kicsit könnyebb, mint kézzel,( de nem túl vékonyra ) lisztezett felületen
. Ezeket bő, forró olajba helyezzük, megsütjük előbb az egyik, majd a másik oldalukat. Papírtörlőre helyezzük, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.
Tejföllel,reszelt sajttal Vagy Fokhagymás tejfölös reszelt sajttal kínáljuk
Paprika ? krém nézetek milyen gyönyörű piros és ez egy évig elég lesz ..és sokkal Olcsóbban kijön mint a bolti és ez tuti jó mert az ember tudja mi van benne Recept 1 kiló kápia v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlivaolajat a lábosba löttyintve, gyújtsunk is alá nagy lánggal. Ha átforrósodott az edény, egy drámai mozdulattal a késünket lapátnak használva, seperjük a deszkáról a lábasba a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA darálthúst összekeverjük a félig megfőzött rizzsel, a sóval, a borssal és a tojással. A vöröshagyma felét egészen apróra összevágjuk, kevés olajon megfuttatjuk és ezt is a tölte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNa malo ulja pirjati sitno narezani luk...kada omekani dodati češnjak...iii kada zamiriše dodati tanko na ploške narezane gljive... Pirjati par minuta :) 2. Dodati malo bra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű