--40 dkg liszt
--1 cs. sütőpor
--1 teáskanál só
--3 evőkanál olaj
--2 evőkanál kefir ( vagy natúr joghurt,vagy aludttej )
--1,5- 2 dl víz
A lisztet a sütőporral, a sóval, elkeverjük.
- Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet, és összeállítjuk a tésztánkat.
- Kis darabokat vágunk belőle( nekem 8 darab lett ), amit nyújtófával könnyen koronggá tudunk nyújtani (kicsit könnyebb, mint kézzel,( de nem túl vékonyra ) lisztezett felületen
. Ezeket bő, forró olajba helyezzük, megsütjük előbb az egyik, majd a másik oldalukat. Papírtörlőre helyezzük, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.
Tejföllel,reszelt sajttal Vagy Fokhagymás tejfölös reszelt sajttal kínáljuk
Egy tálban össze kell keverni a hozzávalókat. Nem kell dagasztani, csak annyira kell megkeverni, hogy összeálljon. (Én párszor átpörgettem rajta a robotgép dagasztókarát, de nem ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját elkeverjük a túróval, a vaníliás cukorral, a porcukorral és a búzadarával. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és az előbbi masszáh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDas Hackfleisch in eine große Schüssel geben. Brötchen in Wasser einweichen. 1 – 2 Eier zum Hackfleisch geben. Gewürze nach Geschmack sowie Hackfleischgewürz zugeben. Den Senf unte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű