--40 dkg liszt
--1 cs. sütőpor
--1 teáskanál só
--3 evőkanál olaj
--2 evőkanál kefir ( vagy natúr joghurt,vagy aludttej )
--1,5- 2 dl víz
A lisztet a sütőporral, a sóval, elkeverjük.
- Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet, és összeállítjuk a tésztánkat.
- Kis darabokat vágunk belőle( nekem 8 darab lett ), amit nyújtófával könnyen koronggá tudunk nyújtani (kicsit könnyebb, mint kézzel,( de nem túl vékonyra ) lisztezett felületen
. Ezeket bő, forró olajba helyezzük, megsütjük előbb az egyik, majd a másik oldalukat. Papírtörlőre helyezzük, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.
Tejföllel,reszelt sajttal Vagy Fokhagymás tejfölös reszelt sajttal kínáljuk
Egy tálban elkeverem a pirított mogyorót a porcukorral,megdarálom kávédarálón. Tálba vissza rakom. Közben kicsit meglágyítom mikróban a vajat. A csokoládét vagy gőz fölött, vagy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKockázzuk fel a húst és a szalonnát (1 cmx1 cm) 2. Keverjük össze őket és keverjük hozzá a sót, 1 zacskó borsot egészben, 1 zacskónyit pedig durvára törve. Kb. ugyanennyi szintén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott, szárazra törölt combokat lebőrözzük, a húst 2-3 helyen hosszanti irányban bevágjuk. A tejfölt összekeverjük a fűszerekkel, 4 evőkanál olívaolajjal, beleforgatjuk a com...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat kevés vízben megfőzzük, majd hagyjuk hűlni és felszeleteljük, egy tálba tesszük. A főtt tojásokat is felszeleteljük és a tálba tesszük. A hagymát és a petrezselyemzöldet ap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű