--40 dkg liszt
--1 cs. sütőpor
--1 teáskanál só
--3 evőkanál olaj
--2 evőkanál kefir ( vagy natúr joghurt,vagy aludttej )
--1,5- 2 dl víz
A lisztet a sütőporral, a sóval, elkeverjük.
- Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet, és összeállítjuk a tésztánkat.
- Kis darabokat vágunk belőle( nekem 8 darab lett ), amit nyújtófával könnyen koronggá tudunk nyújtani (kicsit könnyebb, mint kézzel,( de nem túl vékonyra ) lisztezett felületen
. Ezeket bő, forró olajba helyezzük, megsütjük előbb az egyik, majd a másik oldalukat. Papírtörlőre helyezzük, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.
Tejföllel,reszelt sajttal Vagy Fokhagymás tejfölös reszelt sajttal kínáljuk
Sós vízben kéményre főzöm a tojásokat. Megpucolom,és aprítóba gépbe, félbe bele dobálom. Akinek nincs vagy nem kedveli az aprítót, az krumplinyomóval, vagy villával is ugyan...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű200 g Schmand mit 7 El Milch verrühren, mit Salz und Pfeffer würzen. 120 g mittelalten Gouda raspeln. Die Hälfte von 800 g Sommer-Bolognese (siehe Rezept: Sommer-Bolognese) in ein...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy tálcára, vagy a gyúródeszkára zsemlemorzsát hintünk, majd annyi lyukat kell a morzsába vájni, ahány tojást meg szeretnénk sütni. 2. A kivájt mélyedésekbe beleütünk egy-e...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krumplit megfőzzük héjában, meghámozzuk, majd áttörjük. Ha kihűlt, lisztezett deszkán összedolgozzuk a liszttel, a tojással és pici sóval. A tésztát kinyújtuk, ujjnyi csíkokra f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű