--1 kg áfonyaszem,
-1 kg cukor,
--1 liter alkohol vagy vodka
--2 csomag vaníliás cukor vagy 1 /2 rúd vanília
Egy öblös üvegbe rétegezzük a cukrot és az áfonyát
--2-3 nap múlva elolvad
--naponta rázogatjuk így hamarabb elolvad a cukor
-az erjedés előtt ráöntjük a tiszta szeszt + a vaníliát
-4-5 hónap érlelés után az igazi de évekig is eláll ha nem fogy el
--ha nagyon várjuk az eredményt 4 hét után le lehet szűrni ,üvegekbe önteni és mehet a kamrába
A gyümölcsöket kefével alaposan mossuk meg. 6 db narancsot zöldséghámozóval pucoljuk meg, a másik kettőnek csak a héját reszeljük le, figyelve arra, hogy a héjakon ne maradjon fehé...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. 5 tojássárgáját 35 dkg cukorral és 1 cs vaníliás cukorral elektromos habverővel 6-7 percig nagyon habosra keverünk. 2. 5 dl forralt, lehűtött és átszűrt tejet vagy tejszínt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a tejszínnel, xilittel felforraljuk, hagyjuk teljesen kihűlni. A tojássárgákat habosra verjük, belekeverjük a kihűlt tejbe. Üvegbe töltjük és hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a poharat készítjük elő. Egy csészealjra csavarunk egy kis citromlét, másik csészealjra teszünk egy kis cukrot. A pohár szélét előbb a citromlébe, aztán a cukorba mártjuk....
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű