--1 kg áfonyaszem,
-1 kg cukor,
--1 liter alkohol vagy vodka
--2 csomag vaníliás cukor vagy 1 /2 rúd vanília
Egy öblös üvegbe rétegezzük a cukrot és az áfonyát
--2-3 nap múlva elolvad
--naponta rázogatjuk így hamarabb elolvad a cukor
-az erjedés előtt ráöntjük a tiszta szeszt + a vaníliát
-4-5 hónap érlelés után az igazi de évekig is eláll ha nem fogy el
--ha nagyon várjuk az eredményt 4 hét után le lehet szűrni ,üvegekbe önteni és mehet a kamrába
2 dl tejet felteszünk a tűzhelyre melegedni. Beledobunk 2 szem szegfűszeget és késhegynyi fahéjat. Amikor már jó meleg (de még nem forr) a tej, beledobunk 1 teáskanál NEM cukro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromfüvet többször váltott hideg vízben lemossuk. Ha nem nagyon szennyezett, elég folyóvíz alatt mosni. Szárairól leszedjük a leveleket. Egy tálba tesszük a citromfüvet, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszín kivételével az összes hozzávalót turmixgépbe öntjük, és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tejszínt is, elkeverjük benne, és jól zárható üvegbe töltjük. Hűtőben hosszú...
Elkészítési idő: 1/2 Nehézség: Könnyű500 g eper,500 ml alkohol én vodkát használtam,300 ml tej,200 ml tejszín, 400 g cukor,500 ml víz, 1 vaníliás cukor. Az epret felkockázzuk és egy dunsztos üvegbe tesszük rá öntjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz