--1 kg áfonyaszem,
-1 kg cukor,
--1 liter alkohol vagy vodka
--2 csomag vaníliás cukor vagy 1 /2 rúd vanília
Egy öblös üvegbe rétegezzük a cukrot és az áfonyát
--2-3 nap múlva elolvad
--naponta rázogatjuk így hamarabb elolvad a cukor
-az erjedés előtt ráöntjük a tiszta szeszt + a vaníliát
-4-5 hónap érlelés után az igazi de évekig is eláll ha nem fogy el
--ha nagyon várjuk az eredményt 4 hét után le lehet szűrni ,üvegekbe önteni és mehet a kamrába
1. A jégkocka tartót félig engedjük vízzel. Minden kockába (lyukba) tegyünk egy-egy szedret, málnát, meggyet, ribizlit, citromdarabkát, stb. 2. Fagyasszuk le. 3. Amikor meg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz egészet nagy edénybe tesszük, megkeverjük, 3 napig állni hagyjuk. Minden reggel és este megkeverjük. A harmadik napon gézen átszűrjük egyenesen üvegbe. Ha tartósítani akarjuk, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barnacukrot egy pohárban a vízzel keverjük el, míg a cukor fel nem oldódik. Tegyük félre. A botmixer poharába dobjuk bele a meghámozott, feldarabolt citromot. A citrom magjait l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA friss sóskaleveleket pucoljuk meg, és mossuk meg alaposan. A hozzávalókat öntsük egy magasabb falú edénybe. Turmixoljuk össze az egészet. Tegyük hűtőbe egy időre, mert hidegen...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű