1 kg áfonyaszem,
-1 kg cukor,
--1 l alkohol vagy vodka.
-1/2 liter víz
--2 vaníliás cukor vagy 1 /2 rúd vanília
Egy öblös üvegbe rétegezzük a cukrot és az áfonyát
--2-3 nap múlva elolvad
--naponta rázogatjuk így hamarabb elolvad a cukor
-az erjedés előtt ráöntjük a tiszta szeszt + a vaníliát
-4-5 hónap érlelés után az igazi de évekig is eláll ha nem fogy el
--ha nagyon várjuk az eredményt 4 hét után le lehet szűrni ,üvegekbe önteni és mehet a kamrába
2 tubus sűrített tej 1 kis zacskó, vagy 2 púpozott evőkanál vaníliás cappuccino por 2,5 dl whisky (jó a legolcsóbb is!), vagy rum 2,5 dl főző tejszín 1 vanília aroma Ezeket tu...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: NehézMeleg vízben alaposan megmosunk egy citromot és egy almát. Az almát meghámozzuk, daraboljuk, a citromot citromfacsarón jól kisajtoljuk. Tejjel és a mézzel sima állagig turmixoljuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNutellát gőz fölött olvasztani, ha folyékony hozzá a fűszer, tejszín, vodka, habverővel alaposan összekeverni. Hűtőbe tenni, fogyasztás előtt felrázni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Salko-t előző nap megfőzöm, éjszaka kihűlik. Másnap ezt mind jól összekeverem..... én nem szeretem az alkoholt, de ez isteni
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz