6 literes tálnyi citromfű
4 liter víz
3 citrom
1-1,5 kg cukor ízlés szerint
A citromfüvet többször váltott hideg vízben lemossuk. Ha nem nagyon szennyezett, elég folyóvíz alatt mosni. Szárairól leszedjük a leveleket.
Egy tálba tesszük a citromfüvet, majd a felforralt vízzel leöntjük.
A citromokat kifacsarjuk, a lét betesszük a hűtőbe, a sárga héjat pedig a levelekhez adjuk.
24 órát áztatjuk a citromfüvet.
Másnap leszűrjük, hozzáadjuk a kifacsart citromlevet és a cukrot.
Addig kevergetjük, míg a cukor teljesen felolvad.
Jól kimosott üvegekbe töltjük a szörpöt. Csavaros tetejükkel lezárjuk az üvegeket, majd dunsztoljuk.
80 fokon 20 percig automatázzuk.
Sorban ledzsúzoljuk a hozzávalókat, és élvezzük a frissítő ízeket, ami tele van életerővel. :)
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA cukrot mérsékelt lángon szép barnára pirítjuk, majd óvatosan felengedjük a tejjel. Addig hagyjuk a lángon, míg a cukor teljesen feloldódik, majd hozzáadjuk a kávét. Poharakba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a vízzel és a vaníliával főzzük sűrű sziruppá. Ezután még forrón keverjük hozzá a lefőzött feketekávét és állandóan keverés mellett adjuk hozzá a rumot. Az egészet keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 3 liter málnát hibátlan edénybe összetörünk, minden literhez 8 dl vizet öntünk, és keverünk hozzá 2 dk borkősavat, vagy két citromlevet átszűrve, meg kevés tartósítószert. 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz