-6 -8 bodzavirág
-kb. 1 kg cukor
-1 1/2 kanál citomsó
-2 darab citrom
-5 liter viz
(((( izlés szerint lehet édesebre vagy savanykánykásabra késziteni )
-5 liter langyos vizben elkeverjük a cukrot
-a citromot karikára vágjuk,a citromsóval meg a bodzavirágokkal együtt beletesszük egy beföttesüvegbe
-majd ráöntjük a cukros vizet
-pár napig érleltetjük,többször megkavarjuk
- (((nálunk nincs ideje pár napig mivel már másnap fogyasztjuk ))))
üvegekbe szürjük és lezárjuk
-hideg helyen tároljuk
A burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet, a lényeg, hogy ne raga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük a sütőt 180 °C -ra Vágjuk apró darabokra a zöldséget-és kolbászt. (Legyenek kisebb méretűek, mint máskor.) Egy tapadásmentes serpenyőben hevítsük fel az olajt közepes...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű