-6 -8 bodzavirág
-kb. 1 kg cukor
-1 1/2 kanál citomsó
-2 darab citrom
-5 liter viz
(((( izlés szerint lehet édesebre vagy savanykánykásabra késziteni )
-5 liter langyos vizben elkeverjük a cukrot
-a citromot karikára vágjuk,a citromsóval meg a bodzavirágokkal együtt beletesszük egy beföttesüvegbe
-majd ráöntjük a cukros vizet
-pár napig érleltetjük,többször megkavarjuk
- (((nálunk nincs ideje pár napig mivel már másnap fogyasztjuk ))))
üvegekbe szürjük és lezárjuk
-hideg helyen tároljuk
A kovász indításához a legmegfelelőbb a rozsliszt. A fehér lisztből készülő kovász sokkal nehezebben, lassabban fog beérni. Én fele-fele arányban használom a teljeskiőrlésű rozsl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd az összes többi hozzávalóval alaposan elkeverjük. A kenyérszeleteket megkenjük a krémmel, és kolbászkarikákat teszünk a tetejükre. 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy villával elkeverjük, formázzuk (golyó, majd kézzel kilapít kb. 6 cm-esre). Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejét megszórjuk magokkal (kicsit belenyomkod...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű