-6 -8 bodzavirág
-kb. 1 kg cukor
-1 1/2 kanál citomsó
-2 darab citrom
-5 liter viz
(((( izlés szerint lehet édesebre vagy savanykánykásabra késziteni )
-5 liter langyos vizben elkeverjük a cukrot
-a citromot karikára vágjuk,a citromsóval meg a bodzavirágokkal együtt beletesszük egy beföttesüvegbe
-majd ráöntjük a cukros vizet
-pár napig érleltetjük,többször megkavarjuk
- (((nálunk nincs ideje pár napig mivel már másnap fogyasztjuk ))))
üvegekbe szürjük és lezárjuk
-hideg helyen tároljuk
A spárgát megtisztítjuk (ha fehér, a szárát is meg kell hámozni, a zöldnek csak a fás végét vágjuk le), majd állítva vagy párolóbetéten kb. 10 percig pároljuk. A vízbe tegyünk sót,...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűCsíkokra felvágom, lehártyázom, bekenem mustárral és borssal, felöntöm olajjal, hogy teljesen ellepje. Fokhagymát és karikára vágott vöröshagymát rakok hozzá 2-3 napig pácolom, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szőlőt leszemezgettem.. ez volt a legnagyobb munka... nekem ez most csemege mag nélküli szőlő. Az üvegeket sterilizálom, mindig alaposan kifőzöm, a tetőket is. A szőlő szemeket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzzük meg külön-külön a pudingokat (1 pudinghoz 4 dl tej és 40 g cukor). A tepsi aljára teszünk 1 sor kekszet. Ráöntjük a banán pudingot. A tetejére teszünk egy újabb sor kekszet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű