--5 bögre liszt
– 2 bögre langyos víz
– 2 evőkanál étolaj
– 2 teáskanál só
– 11 g porélesztő
--A tésztát nem kell dagasztani. A liszttel összekeverjük az élesztőt, a sót, hozzá keverjük egy villával az étolajat, majd a langyos vizet. (1 bögre= 2,5 dl)
Összeállítjuk a tésztát
--. Egy tálba téve, konyharuhával letakarva hűtőbe tesszük este. Reggel már süthetjük.
Hűtőből kivéve átgyúrjuk. gömbölyűre formáztam.,de lehet más formára is
-- Egy hőálló tálat sütőpapírral kibéleltem, a kenyeret bele tettem. Egy késsel 3 helyen kissé bevágtam. Vízzel lespicceltem, a teteje alsó felét is és rátettem a tetejét.
--Egy okos trükk....a Jénai fedőjébe helyezzük a nyers masszát és az öblös részével fedjük le , hogy legyen hova felnőnie a kenyérkéknek ----240 C-ra bekapcsoltam a sütőt, hideg sütőbe tettem. Amikor elérte a hőfokot, utána 60 percig sütöttem. Kivettem, újból lespricceltem vízzel a tetejét és még jó 10 percet sütöttem.
---Sütő függő, ajánlatos ellenőrizni, hogy a közepe átsült-e? Nagyon szép lett a belsője.
-
1. A lisztet egy tálba szitálom és a közepébe egy mélyedést csinálok. 2. A langyos tejet elkeverem a szétmorzsolt élesztővel és a cukorral, majd a mélyedésbe öntöm. 3. Megszórom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDas Mehl mit dem Salz und dem Backpulver vermischen und dann den Joghurt und das Wasser unterkneten. Den Teig mit einer Folie abdecken und eine Stunde ruhen lassen. Aus dem Tei...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót összekeverjük a gesztenyeliszttel és az őrölt lenmaggal. Hozzáadjuk a rozmaringot, és a szódabikarbónát. A tojásokat és a vizet gyors mozdulatokkal belekeverjük, amíg teljes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból rugalmas tésztát dagasztok. Ha friss élesztővel készítem,akkor az élesztőt a megadott víz + cukorra felfuttatom. Kelesztő tálban gyúrtam, dagasztottam. 45 perci...
Elkészítési idő: kb. 5 óra Nehézség: Közepes