menu

Családireceptkönyv.hu

Bögrés dagasztás nélküli házi kenyér


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


--5 bögre liszt
– 2 bögre langyos víz
– 2 evőkanál étolaj
– 2 teáskanál só
– 11 g porélesztő

Elkészítés:


--A tésztát nem kell dagasztani. A liszttel összekeverjük az élesztőt, a sót, hozzá keverjük egy villával az étolajat, majd a langyos vizet. (1 bögre= 2,5 dl)
Összeállítjuk a tésztát
--. Egy tálba téve, konyharuhával letakarva hűtőbe tesszük este. Reggel már süthetjük.
Hűtőből kivéve átgyúrjuk. gömbölyűre formáztam.,de lehet más formára is
-- Egy hőálló tálat sütőpapírral kibéleltem, a kenyeret bele tettem. Egy késsel 3 helyen kissé bevágtam. Vízzel lespicceltem, a teteje alsó felét is és rátettem a tetejét.
--Egy okos trükk....a Jénai fedőjébe helyezzük a nyers masszát és az öblös részével fedjük le , hogy legyen hova felnőnie a kenyérkéknek ----240 C-ra bekapcsoltam a sütőt, hideg sütőbe tettem. Amikor elérte a hőfokot, utána 60 percig sütöttem. Kivettem, újból lespricceltem vízzel a tetejét és még jó 10 percet sütöttem.
---Sütő függő, ajánlatos ellenőrizni, hogy a közepe átsült-e? Nagyon szép lett a belsője.
-

Bögrés dagasztás nélküli házi kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Hamburgerzsemle
Hamburgerzsemle

A tojást villával fellazítjuk. A többi hozzávalót mély tálba mérjük, összekeverjük, beledolgozzuk a tojást, és a masszát gombóccá formáljuk. 10 percre félretesszük. Lisztezett fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Magvas, teljes kiörlésű kenyér recept
Magvas, teljes kiörlésű kenyér recept

Elkészítése: A vizet megmelegítjük, de ne legyen forró. Hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk. Közben a magkeveréket elkeverjük a sóval, hozzáa...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Madre kovász (Vadkovász)
Madre kovász (Vadkovász)

A Levito Madre egy olasz fajta kovász, amit lefordítva magyar nyelvre anyakovásznak hívnak. Az alap anyagokon kívül mint a liszt és a víz, mézet és oliva olajat is tartalmaz. Allít...

Elkészítési idő: 25 nap
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anikó
78. Fehér kenyér 1.
78. Fehér kenyér 1.

dagaszt 30 perc kel átgyúr 90 p kel, oszt gömbölyít formáz 30 p kel bevág, spriccel 200 fok 20 perc gőzbe,vizes edény ki még 30 p süt,spricc

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk