--5 bögre liszt
– 2 bögre langyos víz
– 2 evőkanál étolaj
– 2 teáskanál só
– 11 g porélesztő
--A tésztát nem kell dagasztani. A liszttel összekeverjük az élesztőt, a sót, hozzá keverjük egy villával az étolajat, majd a langyos vizet. (1 bögre= 2,5 dl)
Összeállítjuk a tésztát
--. Egy tálba téve, konyharuhával letakarva hűtőbe tesszük este. Reggel már süthetjük.
Hűtőből kivéve átgyúrjuk. gömbölyűre formáztam.,de lehet más formára is
-- Egy hőálló tálat sütőpapírral kibéleltem, a kenyeret bele tettem. Egy késsel 3 helyen kissé bevágtam. Vízzel lespicceltem, a teteje alsó felét is és rátettem a tetejét.
--Egy okos trükk....a Jénai fedőjébe helyezzük a nyers masszát és az öblös részével fedjük le , hogy legyen hova felnőnie a kenyérkéknek ----240 C-ra bekapcsoltam a sütőt, hideg sütőbe tettem. Amikor elérte a hőfokot, utána 60 percig sütöttem. Kivettem, újból lespricceltem vízzel a tetejét és még jó 10 percet sütöttem.
---Sütő függő, ajánlatos ellenőrizni, hogy a közepe átsült-e? Nagyon szép lett a belsője.
-
A magokat összedaráljuk, hozzáadjuk a többi száraz hozzávalót, majd a zsiradékot és elkezdjük adagolni a vizet, miközben összegyúrjuk a tésztát, míg ruganyos állagú nem lesz. 10-1...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűEgy talba vagy a dagasztotal ustjebe ontunk 1 pohar langyos vizet, osszekeverjuk benne az 1 ek cukrot, majd beletesszuk a pupos ek.szaritott elesztot. Elkeverjuk es pihenni hagyju...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA folyadékokat beleöntjük a dagasztótálba, beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat. Bedagasztjuk a tésztát....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes