Családireceptkönyv.hu

Bulgur ( Durumbúza töret )


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 400 g bulgur
- 800 g forró viz vagy alaplé
- só
- bors
snidling ,zöldpetrezselyem levél
Másik recept
ha forró vizzel készitjük 2x -es mennyiségü vizzel öntjük fel ..pár percig főzzük majd félre tehetjük ,hogy magába szivja a megmardt vizet
aztán füszerezzük

Elkészítés:


-a vizet vagy alaplevet feltesszük forrni amikor már felforrt
-a bulgurt leöntjük a forró folyadékkal majd
-fóliával lezárjuk és hagyjuk 20 percet pihenni
majd sózzuk ,borsozzuk hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget vagy a petrezselyem zöldet

Bulgur ( Durumbúza töret )

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Körbe-körbe sült krumpli:
Körbe-körbe sült krumpli:

Burgonyát megpucoljuk, megmossuk, 2 mm vastagra vágjuk. Egy kerek sütőformát /kb. 20 cm-es/ kikenünk a vaj és olaj keverékével, beleállítjuk a burgonya szeleteket kicsit megdöntv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Burgonya gratin
Burgonya gratin

A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk és karikára vágjuk. A sütőtálat kivajazzuk és a burgonya szeleteket rétegezzük úgy, hogy részben fedjék egymást. Minden réteget sózunk, bors...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Rakott krumpli
Rakott krumpli

A burgonyát héjában megpároljuk. Meghámozzuk,karikára szeleteljük egy tűzálló tálba lerakjuk soronként megszórjuk borssal sajttal ismételjük míg el nem fogy,a végén felöntjük anny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Póréhagyma saláta
Póréhagyma saláta

A salátához a póréhagymákat félbevágjuk, majd félkarikára vágjuk. Ezután alaposan átmossuk. Érdemes kétszer is átöblíteni hideg vízzel. Ha már szép tiszta, akkor leszűrjük, és egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk