- 400 g bulgur
- 800 g forró viz vagy alaplé
- só
- bors
snidling ,zöldpetrezselyem levél
Másik recept
ha forró vizzel készitjük 2x -es mennyiségü vizzel öntjük fel ..pár percig főzzük majd félre tehetjük ,hogy magába szivja a megmardt vizet
aztán füszerezzük
-a vizet vagy alaplevet feltesszük forrni amikor már felforrt
-a bulgurt leöntjük a forró folyadékkal majd
-fóliával lezárjuk és hagyjuk 20 percet pihenni
majd sózzuk ,borsozzuk hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget vagy a petrezselyem zöldet
Olívaolajat öntünk egy kisebb lábosba, majd a kockára fölvágott vöröshagymát elkezdjük pirítani. Mikor már egy kicsi színt kapott a vöröshagyma, akkor hozzáadjuk a rizst,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval, a citrom héjával elkeverjük, feltesszük főni. Eközben a tojásokat felütjük egy tálba és kicsit összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst főzzük meg kétszer annyi vízben. Fontos, hogy hideg vízbe tegyük bele, és ne sózzuk! (A só megrepedezteti a rizs külső rétegét, így kijön belőle a keményítő, és emiatt raga...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA rizst a zöldség-keverékkel 1.5x-es vízmennyiséggel, sóval kuktában megfőzzük.
Elkészítési idő: 1/2 Nehézség: Könnyű