4 bébicukkini, hosszában felvágva
5 dkg reszelt parmezán
1/2 tk. kakukkfű
1/2 tk. oreganó
1/2 tk. bazsalikom
1/4 tk. fokhagymapor
só, bors
2 ek. olívaolaj
kevés friss petrezselyem, finomra vágva
1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra, bélelj ki sütőpapírral egy tepsit
2. Keverd össze egy tálkában a parmezánt és a fűszereket
3. Sorakoztasd a cukkinit a tepsire és szórd meg bőven a parmezános főszerkeverékkel.
4. Mehet is a sütőbe! 10 percig légkeveréssel magas hőmérsékleten süsd, majd a végén 2 percig csak pirítsd. Frissen forrón, finomra vágott petrezselyemmel megszórva kínáld!
Ez a titka:
A cukkini a hirtelen hó hatására kívülről szépen megpirul, de belül nem "fő" meg, nem esik össze, nem lesz puha. A rásült fűszeres sajttól viszont isteni íze lesz! Tökéletes diétás köret, amit mindenki imád!
Összekeverjük a hozzávalókat és forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk. Kb. 10 perc múlva leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük.
Elkészítési idő:A tököt lereszeljük, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. A vöröshagymát felaprítjuk. A feta vagy krémfehér sajtot kisebb kockákra vágjuk. Mindezt a préselt fokhagymával, a resz...
Elkészítési idő: 45A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és mély kiolajozott tűzálló tálba öntjük. Megsózzuk, a tojássárgájával elkevert tejföllel leöntjük, tetejére morzsolju...
Elkészítési idő:Vágjuk hasábokra a burgonyát, majd öntsük nyakon olívaolajjal és ízesítsük fokhagymával és sóval. Grillezzük közepesen magas hőmérsékleten, amíg elszenesedik, majd ha kész, díszíts...
Elkészítési idő: