1 kg burgonya
1 nagyobb fej vöröshagyma
só
bors
ecet
cukor
mustár
alaplé
olaj
metélőhagyma
A salátának való burgonyát megfőzzük, majd meghámozzuk és karikára vágjuk. Letakarjuk, hogy langyos maradjon. Kevés olajon megpároljuk a kockára vágott hagymát, majd adunk hozzá ecetet, sót. borsot, egy kevés mustárt és felöntjük alaplével. Pár percig főzzük, ízesítjük cukorral és még sóval. A langyos burgonyára öntjük, és lefedjük. Tálaláskor meghintjük metélőhagymával.
A karfiolt rózsáira szedtem, a nagyobbakat félbevágtam. Egy tálban összekevertem az olajat a sóval és a borssal, és beleforgattam a karfiolokat úgy, hogy mindenhol érje a fűszeres...
Elkészítési idő:Elkészítés : a hozzávalókat összekeverjük, vizes kézzel golyókat formázunk belőle, és bő forró olajba kisütjük. Nem kell panírozni! Aki szeretné beleforgathatja zsemlemorzsába,...
Elkészítési idő: 10 percA burgonyát hideg sós vízben feltesszük főni, miután megfőtt, hideg vizet eresztünk rá majd meghámozzuk. Egy krumplinyomóval áttörjük, sózzuk, borsozzuk és megvárjuk, hogy kihűljön...
Elkészítési idő: