1 kg burgonya
1 nagyobb fej vöröshagyma
só
bors
ecet
cukor
mustár
alaplé
olaj
metélőhagyma
A salátának való burgonyát megfőzzük, majd meghámozzuk és karikára vágjuk. Letakarjuk, hogy langyos maradjon. Kevés olajon megpároljuk a kockára vágott hagymát, majd adunk hozzá ecetet, sót. borsot, egy kevés mustárt és felöntjük alaplével. Pár percig főzzük, ízesítjük cukorral és még sóval. A langyos burgonyára öntjük, és lefedjük. Tálaláskor meghintjük metélőhagymával.
A gumót meghámozzuk, hasábokra vágjuk és zsírban kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés2 ek olajon megpirítjuk a rizst kb. 3 percen keresztül folyamatosan kevergetve, majd felöntjük a forró vízzel, megsózzuk, megkeverjük, és fedő alatt közepes lángon kb. 12...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit nagyon gondosan megmossuk, és leszárítjuk, de nem kell megtisztítani, mert héjastól fogjuk megsütni. Akkora tepsit, amekkorába egy sorban elfér a krumpli, olajjal kike...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át. Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonyan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű