Családireceptkönyv.hu

Párolt lilakáposzta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg vöröskáposzta
8 ek cukor (ízlés szerint )
150 ml repceolaj (jó minőségű)
2 teáskanál őrölt fűszerkömény
só ízlés szerint
1 citromból nyert citromlé
150 ml száraz vörösbor (jó minőségű)

Elkészítés:


A káposztát amilyen vékony szálakra csak tudjuk, felaprítjuk.
Nem sózzuk be előre, és nem csavargatjuk!
Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a cukrot és hagyjuk aranyszínűre karamellizálódni. Nem szabad kavargatni, csak mozgatni az edényt!
Beletesszük a káposztát, jól átforgatjuk az olajos karamellben és ízlés szerint megsózzuk.
Hozzátesszük a köményt, a citrom levét és egy részét a bornak.
Lefedjük, és hagyjuk párolódni. Közben azért kavargassuk, vigyázzunk, nehogy leégjen!
Ha eltűnik a leve, mindig kevés bort öntünk utána és puhára, készre pároljuk.

Párolt lilakáposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sült mediterrán zöldség
Sült mediterrán zöldség

1. A paprikákat csíkokra, a cukkinit karikákra, a padlizsánt kockakra, a hagymát pedig vékony szeletekre vágjuk. Az egészet egy tűzálló tálba rakjuk. 2. A fokhagymát apróra vágjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Narancsos kelbimbó
Narancsos kelbimbó

Teflon serpenyőben hevítsük fel a kókuszolajat közepes lángon, adjuk hozzá a kelbimbót és kb. 8 perc alatt pirítsuk meg. Adjuk hozzá a vizet, tegyünk rá fedőt és újabb 8-10 perc al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Paszternákos burgonyapüré kakukkfűvel
Paszternákos burgonyapüré kakukkfűvel

A meghámozott, felkockázott paszternákot és burgonyát tegyük fel sós vízben főni. Kb. 25-30 perc alatt megpuhul, ekkor szűrjük le. Öntsük a zöldséget vissza a lábasba, adjuk hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Burgonyás tésztába tekert virsli
Burgonyás tésztába tekert virsli

A burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk