Családireceptkönyv.hu

Párolt lilakáposzta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg vöröskáposzta
8 ek cukor (ízlés szerint )
150 ml repceolaj (jó minőségű)
2 teáskanál őrölt fűszerkömény
só ízlés szerint
1 citromból nyert citromlé
150 ml száraz vörösbor (jó minőségű)

Elkészítés:


A káposztát amilyen vékony szálakra csak tudjuk, felaprítjuk.
Nem sózzuk be előre, és nem csavargatjuk!
Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a cukrot és hagyjuk aranyszínűre karamellizálódni. Nem szabad kavargatni, csak mozgatni az edényt!
Beletesszük a káposztát, jól átforgatjuk az olajos karamellben és ízlés szerint megsózzuk.
Hozzátesszük a köményt, a citrom levét és egy részét a bornak.
Lefedjük, és hagyjuk párolódni. Közben azért kavargassuk, vigyázzunk, nehogy leégjen!
Ha eltűnik a leve, mindig kevés bort öntünk utána és puhára, készre pároljuk.

Párolt lilakáposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Párolt káposzta
Párolt káposzta

1. Lábasban az olajat felforrósítjuk, cukrot teszünk bele és világos barnára pirítjuk. 2. Hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, megszórjuk köménymaggal, ecetet öntünk rá és bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldségfasírt
Zöldségfasírt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Nokedli
Nokedli

A lisztet összekeverjük a tojásokkal, majd vízzel lágyítjuk úgy, hogy galuska állagú masszát kapjunk. Sóval ízesítjük és forrásban lévő vízbe szaggatjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Judit
Nokedli 2 ketogén
Nokedli 2 ketogén

Összekeverjük, kiszaggatjuk. A tészta legyen jó kemény.

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk