Családireceptkönyv.hu

Párolt lilakáposzta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg vöröskáposzta
8 ek cukor (ízlés szerint )
150 ml repceolaj (jó minőségű)
2 teáskanál őrölt fűszerkömény
só ízlés szerint
1 citromból nyert citromlé
150 ml száraz vörösbor (jó minőségű)

Elkészítés:


A káposztát amilyen vékony szálakra csak tudjuk, felaprítjuk.
Nem sózzuk be előre, és nem csavargatjuk!
Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a cukrot és hagyjuk aranyszínűre karamellizálódni. Nem szabad kavargatni, csak mozgatni az edényt!
Beletesszük a káposztát, jól átforgatjuk az olajos karamellben és ízlés szerint megsózzuk.
Hozzátesszük a köményt, a citrom levét és egy részét a bornak.
Lefedjük, és hagyjuk párolódni. Közben azért kavargassuk, vigyázzunk, nehogy leégjen!
Ha eltűnik a leve, mindig kevés bort öntünk utána és puhára, készre pároljuk.

Párolt lilakáposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Galuska
Galuska

Az összetevőkből készíts laza szerkezetű tésztát. Forrásban lévő sós vízbe szaggasd a nokedlit, amikor feljön a víz tetejére, szűrőkanállal szedd ki. Hideg vízzel öblítsd le, így...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Eredeti, bajor zsemlegombóc recept
Eredeti, bajor zsemlegombóc recept

A zsemléket apró kockákra (1 cm -es) felvágjuk. Egy tálba tesszük és adagokban, óvatosan csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy éppen csak nedvesek legyenek a kockák. (Nem szabad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bab
Galuska
Galuska

Zablisztet összekevertem a 2 tojással annyi vízzel, hogy kevéssé ragadós masszával álljon össze. Egy edényben vizet forraltam és galuskaszaggatóval elkészítettem a galuskát: pár p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk