6 db csirkemáj (159 g)
2 db M-es tojás (112 g)
1 kis hagyma (47 g)
4 g Szafi Fitt májgombóc fűszerkeverék
1 g Szafi Fitt szódabikarbóna)
30 g Szafi Fitt szénhidrát csökkentő lisztkeverék
1 g Szafi Fitt őrölt majoranna
1 gerezd fokhagyma (6 g)
Keverjük össze a szódabikarbónát, fűszereket, majorannát és lisztet.
Rakjuk aprítógépbe a többi hozzávalót és daráljuk krémesre.
Öntsük a lisztes keverékhez a májas turmixot és kavarjuk csomómentesre.
Pihentessük még a sütő melegszik.
Adagoljuk a masszát 5 cm átmérőjű szilikon formába. 12 db lesz ennyi hozzávalóból.
Sütése:
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 40 percig süssük.
Rácson hűtsük langyosra.
Tápértékei 100 grammonként:
Energia: 167,3 kcal
Fehérje: 18,6 g
Zsír: 8,2 g
Szénhidrát: 4,2 g
Egy lábosban felforraljuk a vizet, sózzuk. Egy lábosban a rizst zsiradék nélkül kicsit megpirítjuk, és felöntjük a forró, sós vízzel. Lefedjük és 25 percig, kis lángon pároljuk....
Elkészítési idő: 40 percA burgonyákat meghámozzuk, majd keresztben kb. félcentis sávokban bevagdaljuk, ne vágjuk át teljesen, az alján hagyjunk 1 centit kb. A végeredmény kopoltyúszerű képződmény lesz. :)...
Elkészítési idő: 25 percA krumplit alaposan mossuk meg, a héjukat pedig súroljuk át egy kefével. A sütőt melegítsük elő 210ºC fokra. A burgonyák méretétől függően vágjuk 4 vagy 8 részbe a krumplikat, majd...
Elkészítési idő: 40 perc