6 db csirkemáj (159 g)
2 db M-es tojás (112 g)
1 kis hagyma (47 g)
4 g Szafi Fitt májgombóc fűszerkeverék
1 g Szafi Fitt szódabikarbóna)
30 g Szafi Fitt szénhidrát csökkentő lisztkeverék
1 g Szafi Fitt őrölt majoranna
1 gerezd fokhagyma (6 g)
Keverjük össze a szódabikarbónát, fűszereket, majorannát és lisztet.
Rakjuk aprítógépbe a többi hozzávalót és daráljuk krémesre.
Öntsük a lisztes keverékhez a májas turmixot és kavarjuk csomómentesre.
Pihentessük még a sütő melegszik.
Adagoljuk a masszát 5 cm átmérőjű szilikon formába. 12 db lesz ennyi hozzávalóból.
Sütése:
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 40 percig süssük.
Rácson hűtsük langyosra.
Tápértékei 100 grammonként:
Energia: 167,3 kcal
Fehérje: 18,6 g
Zsír: 8,2 g
Szénhidrát: 4,2 g
A borsót kis sós vízben megpárolom, felét összetöröm villával és visszateszem a lábosba (turmixolni is lehet, de utálok mosogatni), kész.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit hámozd meg, mosd le, csepegtesd le jól, vagy töröld át papírtörlővel. Vágd hozzávetőleg egyforma nagyságú szeletekre. Vegyítsd a kukoricadarát, a szezámmagot, a fűszerpa...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: NehézA krumplit jól megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. Egy jénait kikenünk margarinnal, és a kihűlt krumpli harmadát nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Megsózzuk, beterítj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű