tetszés szerinti mennyiségű burgonya /lehetőleg egyforma nagyságú/
vaj
só, bors, rozmaring, cayenne bors / de bármi más, kedvünkre való fűszerrel készíthetjük /
A burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át.
Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonyan kivajazunk, majd egy nagyon pici olíva olajat is locsolunk bele. Lapjával lefelé belehelyezzük a burgonyát, fűszerezzük, majd mindegyik tetejére teszünk egy fokhagyma nagyságú vajdarabot.
Előmelegített, 180 fokos sütőben légkeveréssel kb fél óra alatt pirosra sütjük. Félidőben átkenjük még egy kicsit vajjal.
Tálalhatjuk salátával, bármilyen mártogatóssal, de köretként is.
Nagyon finom, én lila hagymát is szoktam rá karikázni, úgy isteni!
A friss spenótot forrázd le, késsel vagdosd át. A lisztet, a tojásokat és a spenótot dolgozd össze, majd sózd meg! Ha víz szükséges,adj hozzá, galuska sűrűségű legyen. Pihentes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szokásos módon párolt rizst készítünk. 2. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk. 3. Serpenyőben kevés zsírt hevítünk, beletesszük a szalonnát, majd kiolvadt zsírján...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst a zöldség-keverékkel 1.5x-es vízmennyiséggel, sóval kuktában megfőzzük.
Elkészítési idő: 1/2 Nehézség: Könnyű