Családireceptkönyv.hu

Zománcozott burgonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya, 3 evőkanál cukor, 4-5 dkg vaj, só.

Elkészítés:


A burgonyát sós vízben, héjában megfőzöm, és meghámozom. Amikor kihűlt, szűrőbe teszem, hideg vízzel leöblítem, majd lecsepegtetem. A cukrot egy serpenyőben felolvasztom, s lapos késsel addig keverem, amíg barnulni kezd. (Vigyázni kell, nehogy megégjen.) Ezután a serpenyőt leveszem a tűzről, és az, olvadt cukorhoz hozzáadom a vajat, s addig keverem, míg a vaj is elolvad. Ezután beleöntöm a nedves burgonyát, s addig lökdösöm, rázogatom a cukros vajban, amíg egyenletesen “zománcozott”, és aranybarna lesz. Végül a serpenyőt visszahelyezem a tűzre, és kis lángon átmelegítem. Azonnal tálalom, tetszés szerint felaprított hagymát is szórhatunk rá.

Trükkök, tippek, praktikák:


Annyira ízletes, hogy önmagában is szívesen falatozunk belőle, még hús sem kell mellé!

Zománcozott burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Édesburgonya hagymával sütve
Édesburgonya hagymával sütve

1. Az édesburgonyát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk. 2. A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, a karikákat megfelezzük és szálaira szedjük. 3. A fokhagymát megtisztítjuk és vé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csábító burgonya a sütőből
Csábító burgonya a sütőből

A burgonyát megtisztítjuk és megmossuk, majd bevagdossuk. A fűszereket belekeverjük a vajba, és átkenjük vele a burgonyákat, majd beleforgatjuk a felszeletelt petrezselyembe és 180...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Török saláta
Török saláta

Apróra vágjuk a zöldségeket, sajtot, összekeverjük. Állni hagyjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk