Családireceptkönyv.hu

Zománcozott burgonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya, 3 evőkanál cukor, 4-5 dkg vaj, só.

Elkészítés:


A burgonyát sós vízben, héjában megfőzöm, és meghámozom. Amikor kihűlt, szűrőbe teszem, hideg vízzel leöblítem, majd lecsepegtetem. A cukrot egy serpenyőben felolvasztom, s lapos késsel addig keverem, amíg barnulni kezd. (Vigyázni kell, nehogy megégjen.) Ezután a serpenyőt leveszem a tűzről, és az, olvadt cukorhoz hozzáadom a vajat, s addig keverem, míg a vaj is elolvad. Ezután beleöntöm a nedves burgonyát, s addig lökdösöm, rázogatom a cukros vajban, amíg egyenletesen “zománcozott”, és aranybarna lesz. Végül a serpenyőt visszahelyezem a tűzre, és kis lángon átmelegítem. Azonnal tálalom, tetszés szerint felaprított hagymát is szórhatunk rá.

Trükkök, tippek, praktikák:


Annyira ízletes, hogy önmagában is szívesen falatozunk belőle, még hús sem kell mellé!

Zománcozott burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Kínai tojásos rizs
Kínai tojásos rizs

ek olajon megpirítjuk a rizst kb. 3 percen keresztül folyamatosan kevergetve, majd felöntjük a forró vízzel, megsózzuk, megkeverjük, és fedő alatt közepes lángon kb. 12 percig főz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bulgur
Bulgur

Egy lábasban forralj fel 720 ml vizet egy fél teáskanál sóval. Ez a mennyiség kb. 4 adagra elegendő. Ha nem súlyra, hanem űrmértékre méred a bulgurt, akkor nagyjából 1 pohár bulgu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Burgonyakrokett
Burgonyakrokett

A burgonyát megfőzzük, majd összetörjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, ízlés szerint a sót és a borsot. Az alapanyagokat jól összedolgozzuk, 5 percet pihentetjük, majd...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Rántott hagyma
Rántott hagyma

1. Jó nagy hagymafejet 1 centi vastag karikákra szeletelek, vigyázva, ne essen szét, besózom, kicsit hagyom a sóban állni, utána liszt-tojás-zsemlemorzsa panírban megsütöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk