krumpli
Hámozzuk, mossuk a krumplit. Hasábra vagy kockára (brassóihoz) vágjuk. Gyengén sós vízbe feltesszük főni. Az első forrásnál levesszük a tűzről, leöntjük a vizet róla. A krumplit tiszta konyhurára borítjuk pár pillanat alatt saját melegétől megszárad. Forró olajban (zsírban) megsütjük. Sokkal hamarabb sül meg, mint nyersen és finom ropogós:), belül omlós. Jó étvágyat!!!
1. Elkészítjük a párolt rizst, és mielőtt elzárjuk alatta a gázt, tegyünk hozzá ½ doboz kukoricakonzervet. 2. Amíg a rizs melegen áll, a kukorica is átmelegszik. 3. Tálalás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozom, és ujjnyi vastag karikákra vágva beleterítem egy kisebb tepsibe. Megsózom. A tojást habosra verem a tejjel, belekeverem a tejfölt és annyi lisztet, hogy a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA borsót puhára főzzük, lecsepegtetjük és botmixerrel kissé pürésítjük (nem pépesre). Hozzáadjuk a zabpelyhet, a tojást, a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Jól öss...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA zsemlét 1x1 cm-es kockákra vágjuk, és sütőben aranybarnára pirítjuk őket, majd egy nagy keverőtálba tesszük. A finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk a vajon. Ha megpirult, leh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű