Családireceptkönyv.hu

fel­hő­ke­nyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 tojás

3 evőkanál natúr krémsajt

1/4 teáskanál sütőpor

Elkészítés:


Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

Válaszd ketté a tojásokat, és a sárgáját keverd össze a krémsajttal, illetve az ízesítéshez szánt alapanyagokkal.

A tojások fehérjéhez add hozzá a sütőport, és verd jó kemény habbá.

Óvatosan dolgozd össze a két keveréket, vigyázva, hogy ne törd szét a kemény habot.

Halmozz 10-12 kanállal, kényelmes távolságban egymás mellé a sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd nagyjából 15-20 percig a középső rácson, amíg szép aranybarna nem lesz.

Hagyd egy kicsit hűlni, majd fogyaszd köretként, nasiként vagy szendvicsként! Jó étvágyat!

Trükkök, tippek, praktikák:


Kevés sóval mindenképpen ízesítsd, ezen felül pedig ízlésedtől függően játszhatsz a fűszerekkel, például rozmaringgal, fokhagymával vagy akár valamilyen természetes édesítőszerrel, például steviával.

fel­hő­ke­nyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Knédli
Knédli

Az élesztőt feloldjuk a cukorral elkavart vízben, majd kb. 20 percig állni hagyjuk. A lisztet elkavarjuk a sóval, majd hozzáadjuk a megfuttatott élesztőt és a tojást...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Hasselback burgonya
Hasselback burgonya

Egy kisebb tepsit sütőpapírral borítunk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az olajat egy tálba öntjük. A fokhagymát átpréseljük, a sóval, a borssal és a köménnyel belekeverjük az...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Burgonya krokett
Burgonya krokett

A burgonyát meghámozom, kockázom, és sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, össze töröm, kissé hagyom állni. Hozzákeverem a vajat, 2 tojássárgáját, ízesítem sóval, szerecsendióval. Lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nokedli
Nokedli

A tojást és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a vizet és kikeverjük. A liszt hozzáadásával csomómentesre dolgozzuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk