Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

fel­hő­ke­nyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 tojás

3 evőkanál natúr krémsajt

1/4 teáskanál sütőpor

Elkészítés:


Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

Válaszd ketté a tojásokat, és a sárgáját keverd össze a krémsajttal, illetve az ízesítéshez szánt alapanyagokkal.

A tojások fehérjéhez add hozzá a sütőport, és verd jó kemény habbá.

Óvatosan dolgozd össze a két keveréket, vigyázva, hogy ne törd szét a kemény habot.

Halmozz 10-12 kanállal, kényelmes távolságban egymás mellé a sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd nagyjából 15-20 percig a középső rácson, amíg szép aranybarna nem lesz.

Hagyd egy kicsit hűlni, majd fogyaszd köretként, nasiként vagy szendvicsként! Jó étvágyat!

Trükkök, tippek, praktikák:


Kevés sóval mindenképpen ízesítsd, ezen felül pedig ízlésedtől függően játszhatsz a fűszerekkel, például rozmaringgal, fokhagymával vagy akár valamilyen természetes édesítőszerrel, például steviával.

fel­hő­ke­nyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cukkini lepény
Cukkini lepény

Lereszeljük a cukkinit egy tálba és megsózzuk, majd 10 percre félrerakjuk. A sótól levet fog engedni, amit 10 perc után leszűrünk/kinyomkodjuk kicsit a reszelt cukkinit. A reszelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Hercegnő burgonya
Hercegnő burgonya

A megtisztított burgonyát felaprítom, majd sós vízben puhára főzöm. Krumplinyomón áttöröm, vajat és tejet öntök rá, és gépi habverővel habosra keverem. Egy lapos, nagyméretű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zoltán
Tökmagos puliszka
Tökmagos puliszka

1.- A csemegekukoricát 2 dl tejjel össze kell turmixolni 2.- Alaplével együtt felforralni az összeturmixolt kukoricát 3.- Felforrás után, hozzáöntjük a kukoricadarát, és beletess...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Tepsis burgonya
Tepsis burgonya

Mossuk meg a burgonyát, majd főzzük meg héjában. Amikor megfőtt, hagyjuk hűlni, majd nyomkodjuk meg a burgonyákat egyenként egy kanállal úgy, hogy megrepedjenek, de ne törjenek tel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk