liszt
tojás
víz
só
olaj a nokedlira
só a főzővízbe
ecet a főzővízbe
Felteszünk egy lábasban vizet forrni.
Az összetevőket egy edénybe mérjük.
Nokedli recept
Fakanállal, kívülről befelé irányított mozdulatokkal, lassan, csomósra keverjük a galuskatésztát. Ha túl kemény lenne, kis vízzel még lágyítható.
A nokedliszaggatót a víz fölé tesszük, beleöntjük a nokedlitésztát, és vízszintes mozdulatokkal a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedlit.
Ha a nokedlik feljöttek a víz színére, valószínűleg már jók is. Figyelem! Ha túlfőzzük a nokedlit, lisztes íze lesz!
A készre főtt nokedlit folyó vízzel átmossuk,lecsöpögtetjük olajat teszünk rá,átforgatjuk,és tálaljuk
Ecet a főzővízbe és nem ragad össze a nokedli!
Van hogy a tésztájába is teszek ecetet.
Tehetünk a tésztájába kevés búzadarát is.
Ezt a receptet használom a tojásos nokedli készítésekor is.
Összeturmixolom. Úgy az igazi, ha a paprikát előtte bedobom a sütőbe, de most éhes voltam és türelmetlen
Elkészítési idő:Burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük, majd meghámozzuk. Összetörjük burgonyanyomóval. Egy tálban 5 g sóval összegyúrjuk a tészta hozzávalóit egynemű tésztává, majd ujjnyi vastag h...
Elkészítési idő: 1 óra-a hagymát megpucoljuk és karikázzuk 1 cm vastagra vágjuk -ezeket további rétegekre szedjük -sózzuk , kis idöre félretesszük -egy tálban a tojást a sóval tejföllel bors...
Elkészítési idő: 20 perc