5 nagy fej vöröshagyma
1 dl olívaolaj
2 babérlevél
2 szál rozmaring
15 dkg barna cukor
0,75 dl száraz fehérbor
0,75 dl száraz vörösbor
0,25 dl balzsamecet
só, bors
Az első és legfontosabb teendőd az, hogy a hagymát vágd félbe, majd szeleteld olyan vékony félkörökre, amilyenre csak tudod. Ha ezzel elkészültél, és a könnyeiddel is megküzdöttél, végy elő egy serpenyőt, önts bele olívaolajat, hevítsd fel, majd ha már elég forró, a gázt vedd a lehető legkisebb fokozatra, az olajba tedd bele a hagymát, és fedő alatt lassan pirítsd meg. Ha már kissé elszíneződött, add hozzá a sót, egy kis borsot, a babérleveleket és a rozmaringot, keverd össze, és főzd így még legalább 25 percig.
Ezután vedd le a fedőt, add a keverékhez a barna cukrot, az ecetet és a borokat. Forrald fel egyszer az egészet, majd vedd le ismét a gázt, és főzd az ételt még legalább 25 percig, amíg a hagyma igazán puha és ragadós lesz. Innentől nagyon odafigyelve kevergesd folyamatosan, hogy ne égjen le, akkor jó, ha a hagyma már nem ragad. Ezután már nincs más dolgod, mint elővenni egy nagyobb befőttesüveget, kiöblíteni, és beleadagolni a kész hagymalekvárt.
Ha elkészültél ezzel a különlegességgel, már csak a húst kell megsütnöd, ami passzol majd mellé, ebben segítünk képgalériánkkal.
Ez az adag egy három deciliteres befőttes üveget fog megtölteni, ha többet szeretnél, többszörözd az adagot, jó ideig eláll, sőt, kifejezetten jót tesz neki az idő.
A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben félpuhára főzzük. Ha kész, egy tálcára kirakosgatjuk, megszórjuk ételízesítővel. A panírozáshoz előkészítjük a lisztet, tojást, zsemlemo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott és szárazra törölt zöldségeket karikára vágjuk, majd egy kivajazott tepsibe felváltva lerakosgatjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a felaprított petrezselyemmel,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. Kellő mennyiségű zsenge újhagymát megtisztítunk, de hagyunk rajta a zöldjéből is. 2. Jól megmossuk, hagyjuk leszáradni. 3. Utána szokásos módon bepanírozzuk: először lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát apróra vágjuk, majd egy lábasba zsiradékot (olajat) teszünk. Készítünk sós, ecetes, cukros vizet (amit a salátára szoktunk tenni). Ráöntjük az olajra és erre tesszük a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű