2000 g lilakáposzta
25 g só - tengeri
80 ml étolaj
2 teáskanál almaecet
600 ml víz
2 csipet köménymag (őrölt
1. A káposzták végeit levágjuk. A külső leveleket leszedjük.
2. Negyed cikkekre vágjuk a káposztafejeket.
3. Majd felcsíkozzuk, a megmaradt torzsát pedig kidobjuk. A felcsíkozott káposztának kell a hozzávalóknál lévő mennyiségnek lennie.
4. Ráhintjük a sót, majd jól átforgatjuk vele a káposztát, és félretesszük 30 percre állni.
5. A 20 perc leteltével egy fazékban olajat melegítünk, és rászedjük a káposztát
6. Folyamatos keverés közben közepes lángon kb. 50 percen át pároljuk. Rögtön adjuk is hozzá a víz egyharmadát.
7. Közben hozzáadjuk a vizet is, hogy folyamatosan legyen alatta folyadék, amin párolódhat.
8. Ha megpuhult a káposzta hozzáadjuk az almaecetet, átkeverjük, és addig főzzük tovább, amíg az összes leve elpárolog. Az elkészült káposztát az őrölt köménnyel ízesítjük ízlésünk szerint.
9. Tálakba szedjük, és már mehet is az asztalra! :)
Vörös húsok mellé kiváló köretként szolgálhat bármikor, de önmagában is fogyasztható! ;)
A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és burgonyatörővel összetörjük. Hozzákeverjük a vajat, a parmezánt és egy tojást. A másik tojást kettévál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát és a hagymát megpucoljuk, majd vékonyan felkarikázzuk. Kikenünk vajjal egy sütőtálat. A burgonya- és hagymakarikák felét egymásra csúsztatva, váltakozva lerakjuk a tá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjában megfőzzük. Figyeljünk rá, hogy főjjenek szét. a Meghűlt krumplit megpucoljuk és fél körökre vágjuk. A hagymát kockákra vágjuk és a krumplihoz adjuk. A vizet az...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA krumplit hámozd meg, mosd meg alaposan, majd főzd puhára sós vízben körülbelül 15-20 perc alatt. Szűrd le, és még melegen törd át. Morzsold bele a vajat, és öntsd hozzá a tejet,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű