Családireceptkönyv.hu

Párolt lilakáposzta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2000 g lilakáposzta
25 g só - tengeri
80 ml étolaj
2 teáskanál almaecet
600 ml víz
2 csipet köménymag (őrölt

Elkészítés:



1. A káposzták végeit levágjuk. A külső leveleket leszedjük.

2. Negyed cikkekre vágjuk a káposztafejeket.

3. Majd felcsíkozzuk, a megmaradt torzsát pedig kidobjuk. A felcsíkozott káposztának kell a hozzávalóknál lévő mennyiségnek lennie.


4. Ráhintjük a sót, majd jól átforgatjuk vele a káposztát, és félretesszük 30 percre állni.

5. A 20 perc leteltével egy fazékban olajat melegítünk, és rászedjük a káposztát

6. Folyamatos keverés közben közepes lángon kb. 50 percen át pároljuk. Rögtön adjuk is hozzá a víz egyharmadát.

7. Közben hozzáadjuk a vizet is, hogy folyamatosan legyen alatta folyadék, amin párolódhat.

8. Ha megpuhult a káposzta hozzáadjuk az almaecetet, átkeverjük, és addig főzzük tovább, amíg az összes leve elpárolog. Az elkészült káposztát az őrölt köménnyel ízesítjük ízlésünk szerint.

9. Tálakba szedjük, és már mehet is az asztalra! :)

Trükkök, tippek, praktikák:


Vörös húsok mellé kiváló köretként szolgálhat bármikor, de önmagában is fogyasztható! ;)

Párolt lilakáposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Édes-savanyú pikáns cékla köret
Édes-savanyú pikáns cékla köret

Meghámozom a 3, héjában megfőzött céklát nagyra reszelni kevés olajon megdinsztelni a 2, szeletekre vágott lila hagymát meglocsolni 1 tk mézzel rádobni a reszelt céklát s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgarépa-spagetti
Sárgarépa-spagetti

A répát, a hagymákat megtisztítomA répákat vékony lapokra vágom (3 cm-es megpucolt darabokat teszek bele a szeletelő gépbe!)A vöröshagymákat karikára, a fokhagymát gerezdekre vágom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Sütőzacskóban sült fokhagymás burgonya
Sütőzacskóban sült fokhagymás burgonya

Tisztítsuk meg a burgonyát, mossuk meg, majd tegyük egy nagyobb tálba. Ha a burgonyák nagyobbak akkor vágjuk el őket, majd szurkáljuk meg egy fogpiszkálóval mindegyik darabot. A fo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk