2000 g lilakáposzta
25 g só - tengeri
80 ml étolaj
2 teáskanál almaecet
600 ml víz
2 csipet köménymag (őrölt
1. A káposzták végeit levágjuk. A külső leveleket leszedjük.
2. Negyed cikkekre vágjuk a káposztafejeket.
3. Majd felcsíkozzuk, a megmaradt torzsát pedig kidobjuk. A felcsíkozott káposztának kell a hozzávalóknál lévő mennyiségnek lennie.
4. Ráhintjük a sót, majd jól átforgatjuk vele a káposztát, és félretesszük 30 percre állni.
5. A 20 perc leteltével egy fazékban olajat melegítünk, és rászedjük a káposztát
6. Folyamatos keverés közben közepes lángon kb. 50 percen át pároljuk. Rögtön adjuk is hozzá a víz egyharmadát.
7. Közben hozzáadjuk a vizet is, hogy folyamatosan legyen alatta folyadék, amin párolódhat.
8. Ha megpuhult a káposzta hozzáadjuk az almaecetet, átkeverjük, és addig főzzük tovább, amíg az összes leve elpárolog. Az elkészült káposztát az őrölt köménnyel ízesítjük ízlésünk szerint.
9. Tálakba szedjük, és már mehet is az asztalra! :)
Vörös húsok mellé kiváló köretként szolgálhat bármikor, de önmagában is fogyasztható! ;)
A tojásokat habosra felverem és belekeverem az előzőleg villával szétnyomkodott juhtúrót, majd hozzáadom a lisztet és a sót. A massza inkább kemény, mint lágy legyen! (Akkor jó, ha...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: Az összetevőket gyors mozdulattal kikavarjuk (úgy hogy a vizet adjuk hozzá utoljára). Forró de nem lobogó vízbe szaggatjuk a tésztát. Ha feljön a felszínre már jó is,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKisebb burgonyákat megmosunk,majd sós vízben nem túl puhára megfőzzük. Melegen egy kicsit szétlapítjuk a tetejére teszünk bacont vagy zsiradékot pici sajttal ízlés szerint megszórj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk és felkarikázzuk a burgonyát, 1 cm vastagra A mézet, az olajat, és a fahéjat összekeverjük, egyenletesen megkenjük vele a burgonya karikákat.. Előmelegített sütőben,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz