50 dkg sertéshús (darált)
30 dkg burgonya (megtisztított, hámozott)
2 db tojás (közepes,
2 csapott teáskanál só
3 csipet bors - fekete (őrölt)
1 db zsemle (szikkadt)
1 közepes fej hagyma - vörös
3 gerezd fokhagyma
Aprító gépben összevágom a vöröshagymát és fokhagymát. Hozzákeverem a darált húshoz. Sózom, borsozom.
A nyers burgonyát sajtreszelőn lereszelem, majd hozzáadom ezt is.
A szikkadt zsemlét beáztatom, kicsavarom és a tojásokkal együtt összedolgozom a tálban lévő hozzávalókkal.
Darabkákat szaggatok és ellapogatom a kezemben majd olajban kisütöm.
a krumplit megfőzzük, összetörjük, majd hozzáadjuk a felvert tojást, a keményítőt, a fűszereket, a sajtot és a tejet, majd krémesre kavarjuk. Habzsákba töltjük, majd spirál alakban...
Elkészítési idő:zöldségkeveréket megfőzzük, majd összekeverjük és sózzuk!
Elkészítési idő:Az összetevőket gyors mozdulattal kikavarjuk (úgy hogy a vizet adjuk hozzá utoljára). Forró de nem lobogó vízbe szaggatjuk a tésztát. Ha feljön a felszínre már jó is, szűrjük le és...
Elkészítési idő: