50 dkg sertéshús (darált)
30 dkg burgonya (megtisztított, hámozott)
2 db tojás (közepes,
2 csapott teáskanál só
3 csipet bors - fekete (őrölt)
1 db zsemle (szikkadt)
1 közepes fej hagyma - vörös
3 gerezd fokhagyma
Aprító gépben összevágom a vöröshagymát és fokhagymát. Hozzákeverem a darált húshoz. Sózom, borsozom.
A nyers burgonyát sajtreszelőn lereszelem, majd hozzáadom ezt is.
A szikkadt zsemlét beáztatom, kicsavarom és a tojásokkal együtt összedolgozom a tálban lévő hozzávalókkal.
Darabkákat szaggatok és ellapogatom a kezemben majd olajban kisütöm.
A hagymákat vékonyra kell vágni és olajon megdinsztelni. Hozzáadjuk a cukrot és a mézet, sót és felöntjük a vörösborral. Amikor a bor nagy része elpárolgott, akkor lesz jó a lekv...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kelkáposztát nagy darabokra összevagdossuk. Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat. Gyorsan átforgatjuk rajta az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a káposztát és az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 ek olajon megpirítjuk a rizst kb. 3 percen keresztül folyamatosan kevergetve, majd felöntjük a forró vízzel, megsózzuk, megkeverjük, és fedő alatt közepes lángon kb. 12 percig fő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Yorkshire puddingot általában teflonos 12 db-os muffin sütőben szoktam készíteni, így olyan kis guszták lesznek. A hagyományosat is ugyanígy sütöm, csak liszttel és tejjel. Verd...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű