50 dkg sertéshús (darált)
30 dkg burgonya (megtisztított, hámozott)
2 db tojás (közepes,
2 csapott teáskanál só
3 csipet bors - fekete (őrölt)
1 db zsemle (szikkadt)
1 közepes fej hagyma - vörös
3 gerezd fokhagyma
Aprító gépben összevágom a vöröshagymát és fokhagymát. Hozzákeverem a darált húshoz. Sózom, borsozom.
A nyers burgonyát sajtreszelőn lereszelem, majd hozzáadom ezt is.
A szikkadt zsemlét beáztatom, kicsavarom és a tojásokkal együtt összedolgozom a tálban lévő hozzávalókkal.
Darabkákat szaggatok és ellapogatom a kezemben majd olajban kisütöm.
A céklát aprítóval felaprítjuk, majd ha nem eléggé püré állagú, akkor botmixerrel pürésítjük. A lisztet, tojást, céklapürét, pici sóval összedolgozzuk és tésztát gyúrunk belőle. L...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA zellert és a burgonyát meghámozzuk, és közel azonos méretű kockákra vágjuk. Sós vízben 10 perc alatt félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk a szintén meghámozott és felkockázott alm...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA zsemléket kis kockákra vágjuk, és forró sütőben megpirítjuk. A margarinon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a finomra aprított petrezselyemzöldet. A tojásokat a tejjel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom és burgonyanyomóval összetöröm. Ezután hagyom teljesen kihűlni, különben a hozzáadott liszttől túl lágy lesz a tészta, amit csak újabb lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű