menu

Családireceptkönyv.hu

Baconbe tekert burgonya


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya
20 dkg pulykasonka
30 dkg bacon
1 evőkanál vaj
só, bors
olaj

Elkészítés:


A burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal és sózzuk, borsozzuk, majd minden darab burgonyát egy szelet sonkába csomagolunk, ezután pedig egy darab baconbe. Kiolajozott tepsibe tesszük és 10 percen át sütjük 180 fokon. Meg is forgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön.

Baconbe tekert burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Főtt rizs
Főtt rizs

1. A vízforralóba vizet forralunk. 2. Az olajat felforrósítjuk, beleöntjük a rizst, és addig kevergetjük-pirítjuk a rizst, míg fehér nem lesz. 3. Ekkor ráöntjük a forró vizet...

Elkészítési idő: kb 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lapcsánka
Lapcsánka

Az édesburgonyát lereszeljük – autentikusan kézi reszelővel egészen apróra; én lustaságból robotgéppel dolgoztam fel a burgonyát, így csíkokra vágtam. A batátát megsózzuk és állni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Édesburgonyás,batáta gnocchi
Édesburgonyás,batáta gnocchi

A lila édesburgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, és puhára főzzük, majd krumplinyomóval összetörjük. Ha kihűlt a batáta, a liszttel és a tojással tésztát gyúrunk belőle. Csík...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Galuska
Galuska

A hozzávalókat csomómentesre keverjük. A galuskákat galuskaszaggatóval vagy vizes kanállal a forró, sós vízben kifőzzük. Akkor van kész ha feljön a víz tetejére.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk