500 g rétesliszt, 20 g élesztő, 1 db. tojás, 3 dl tej, 3 db. tojás, 1 db zsömle, só, olaj a kenéshez.
A lisztet egy tálba átszitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, amelybe belemorzsoljuk az élesztőt, valamint ráöntünk egy kis langyos tejet. A lisztből, élesztőből és tejből lágyabb tésztát dolgozunk ki, majd kelni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a tojást, sót, maradék tejet és a tésztát kidolgozzuk. Végezetül beledolgozzuk a kockára vágott zsemlét és ismételten kelni hagyjuk. A már megkelt tésztát egyforma részekre osztjuk, henger alakúra gyúrjuk és tovább kelesztjük. A hengereket nagyobb méretű edényben 20 percig főzzük. 10 - 10 percig egy - egy oldalát. Ha megfőttek, kiemeljük a vízből, villával megszurkáljuk, valamint olajjal megkenjük. Cérna segítségével karikákra vágjuk. (Késsel vágva szétesik.)
1. Felaprítjuk a lilahagymát. 2.Kikeverjük a szószt, hozzáadjuk a lencsét. 3.Pár órára hűtőbe tesszük.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA burgonyákat és a zellert megmossuk, kisebb kockára vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, majd krumplinyomóval összetörjük. Még forrón rámorzsoljuk a vajat, majd a tejjel felöntve hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajon megfonnyasztjuk a kis kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a rizst, kevergetve pirítjuk. Majd felöntjük a vízzel, megsózzuk. Rárakjuk a fedőt és keverés nélkül közepes lángon...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA káposztát amilyen vékony szálakra csak tudjuk, felaprítjuk. Nem sózzuk be előre, és nem csavargatjuk! Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a cukrot és hagyjuk aranyszínűre ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű