Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Cseh knédli


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


500 g rétesliszt, 20 g élesztő, 1 db. tojás, 3 dl tej, 3 db. tojás, 1 db zsömle, só, olaj a kenéshez.

Elkészítés:


A lisztet egy tálba átszitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, amelybe belemorzsoljuk az élesztőt, valamint ráöntünk egy kis langyos tejet. A lisztből, élesztőből és tejből lágyabb tésztát dolgozunk ki, majd kelni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a tojást, sót, maradék tejet és a tésztát kidolgozzuk. Végezetül beledolgozzuk a kockára vágott zsemlét és ismételten kelni hagyjuk. A már megkelt tésztát egyforma részekre osztjuk, henger alakúra gyúrjuk és tovább kelesztjük. A hengereket nagyobb méretű edényben 20 percig főzzük. 10 - 10 percig egy - egy oldalát. Ha megfőttek, kiemeljük a vízből, villával megszurkáljuk, valamint olajjal megkenjük. Cérna segítségével karikákra vágjuk. (Késsel vágva szétesik.)

Cseh knédli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás zellerpüré
Almás zellerpüré

A zellert és a burgonyát meghámozzuk, és közel azonos méretű kockákra vágjuk. Sós vízben 10 perc alatt félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk a szintén meghámozott és felkockázott alm...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dödölle
Dödölle

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
 extrán ropogós sült krumpli titkos összetevője
extrán ropogós sült krumpli titkos összetevője

A kukoricakeményítő talán nem az első dolog, ami eszedbe jut a sült krumplival kapcsolatban. Pedig a kukoricakeményítő használatával tökéletes sült krumpli készíthető. Hogy miért?...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Burgonyás tésztába tekert virsli
Burgonyás tésztába tekert virsli

A burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk