500 g rétesliszt, 20 g élesztő, 1 db. tojás, 3 dl tej, 3 db. tojás, 1 db zsömle, só, olaj a kenéshez.
A lisztet egy tálba átszitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, amelybe belemorzsoljuk az élesztőt, valamint ráöntünk egy kis langyos tejet. A lisztből, élesztőből és tejből lágyabb tésztát dolgozunk ki, majd kelni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a tojást, sót, maradék tejet és a tésztát kidolgozzuk. Végezetül beledolgozzuk a kockára vágott zsemlét és ismételten kelni hagyjuk. A már megkelt tésztát egyforma részekre osztjuk, henger alakúra gyúrjuk és tovább kelesztjük. A hengereket nagyobb méretű edényben 20 percig főzzük. 10 - 10 percig egy - egy oldalát. Ha megfőttek, kiemeljük a vízből, villával megszurkáljuk, valamint olajjal megkenjük. Cérna segítségével karikákra vágjuk. (Késsel vágva szétesik.)
A zellert és a burgonyát meghámozzuk, és közel azonos méretű kockákra vágjuk. Sós vízben 10 perc alatt félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk a szintén meghámozott és felkockázott alm...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA kukoricakeményítő talán nem az első dolog, ami eszedbe jut a sült krumplival kapcsolatban. Pedig a kukoricakeményítő használatával tökéletes sült krumpli készíthető. Hogy miért?...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű